Verde la împădurire în Țaga: ultimele zile de înscrieri

de | | 2 Minute

Verde la împădurire în Țaga, județul Cluj: ultimele zile de înscrieri

În luna noiembrie, localitatea clujeană Țaga va beneficia de acțiunea de împădurire organizată de SomProduct în colaborare cu „Plantăm fapte bune în România”. Astfel, aproximativ 3000 de puieți vor fi plantați într-o zonă de o frumusețe aparte, sărăcită însă de pădurile care o înfrumusețau cândva.

Toți cei interesați să participe la acțiunea de împădurire care va avea loc în luna noiembrie se mai pot înscrie până pe 01.11.2018. Înscrierile se fac prin completarea acestui formular » Voluntar Plantăm fapte bune în România.

Defrișările și tăierile ilegale de lemn din România au o rată de creștere îngrijorătoare, de la an la an. Mai exact, conform raportului tăierilor ilegale din 2017 realizat de Greenpeace Romania, doar anul trecut au fost identificate 12.487 de tăieri ilegale semnalate la nivel național. Atenție: numărul reflectă oricum doar cazurile identificate. Comparativ cu 2016, s-a înregistrat o creștere de 32%.

Situația este îngrijorătoare cu atât mai mult în județul nostru, aflat în topul primelor județe cu cel mai mare volum de lemn tăiat ilegal în anul 2017. Alături de Maramureș și Sibiu, înglobăm peste jumătate din volumul de lemn tăiat ilegal la nivel național într-un an!

Inițiatica SomProduct și „Plantăm fapte bune în România” este așadar mai mult decât binevenită: este nevoie ca fiecare dintre noi să devenim mai responsabili de problemele cu care se confruntă mediul în care trăim. Ce alt mod mai bun de a ne simți responsabili de pădurile noastre decât acela de a fi chiar noi cei care le plantăm?


_ _ _

Despre SomProduct:

SomProduct își propune să continue ceea ce a început acum mai bine de 17 ani. Interesul real față de cerințele clientului ne-a făcut să aducem în România colaboratori din diferite colțuri ale lumii, selectând produse de cea mai înaltă calitate. Atenția la detalii, dedicarea și orientarea permanentă spre nevoile clienților vor rămâne mereu prioritățile noastre. Astăzi, grija pentru clienți a lărgit portofoliul firmei cu articole de prestigiu Home&Deco.

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Din 2011 și până în prezent, 31.869 voluntari au plantat și îngrijit 664.328 copăcei pe un total de 207 hectare de terenuri publice neproductive în 22 de județe din România. În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat nouă distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

_ _ _

Foto: Centrul de Informare și Promovare Turistică Țaga & SomProduct
Grafic: Greenpeace Romania
Sursă informații: Oana Cosma » blog.somproduct.ro/verde-la-impadurire