Impact Startup Factory

de | | 2 Minute

Impact Startup Factory

Au început înscrierile pentru acceleratorul de startup-uri sustenabile din România Impact Startup Factory

Antreprenori din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara sunt invitați să contribuie la dezvoltarea durabilă a României

Impact Hub în parteneriat cu Impact Hub Zürich anunță lansarea acceleratorului Impact Startup Factory, cu scopul de a identifica și a sprijini acele idei de afaceri ale căror produse, servicii sau tehnologii aduc beneficii pentru planetă și comunități.

Fie că au deja o idee de business sau vor să facă parte din cadrul unor echipe existente, antreprenori din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara vor beneficia de îndrumarea unor mentori și a unor experți în sustenabilitate în fiecare etapă de dezvoltare a startup-ului, de la identificarea clienților potriviți și confirmarea faptului că produsul va vinde cu succes pe piața țintă, până la construirea unui plan de afaceri și lansarea produsului/serviciului.

Programul cuprinde un bootcamp de dezvoltare al proiectelor, sesiuni de mentorship, testare și validare a business-urilor pe piață și prezentarea proiectelor în fața unui juriu alcătuit din membri ai echipei de mentori, printre care și Alex Ghiță (Educativa), Mircea Patachi (UNLOQ Systems6), Cristian Prajitură (NetConnect Internet), Stelian Burduhos (Horeca Land Romania), Mircea Drăghici (Venture Growth Partners), Ovidiu Toader, Paul Ghiță (Mellow Drinks) și Lorand Mynio. În urma jurizării 6 echipe vor beneficia de un fellowship, care include o vizită de două zile la Zurich pentru a interacționa cu investitori și antreprenori internaționali pentru dezvoltarea proiectelor. Ultima etapă din cadrul Impact Startup Factory presupune un program intensiv de 4 luni de pregătire și lansare pe piață a business-urilor.

Sustenabilitatea se regăsește din ce în ce mai des în strategiile marilor organizații și devine o componentă esențială în dezvoltarea oricărui business. Impact Factory caută idei pentru o lume mai bună, sprijină antreprenori aflați la început de drum care își doresc să construiască afaceri
solide, cu impact pozitiv asupra comunității, indiferent de domeniu, a declarat Vlad Craioveanu, Managing Director Impact Hub Bucharest & Cluj Napoca.

Înscrierile la prima ediție a acceleratorului de startup-uri sustenabile Impact Startup Factory au loc până pe 22 iunie (București), respectiv 27 iunie (Cluj-Napoca). Bootcamp-ul din București va avea loc în perioada 24-26 iunie iar cel din Cluj-Napoca între 1-3 iulie. Cei din Timișoara și Iași pot opta pentru unul dintre cele două bootcamp-uri.

Pentru înscrieri și detalii accesați www.impactfactory.ro.

Impact Startup Factory este un program realizat în cadrul proiectului Social Impact Incubator, fiind co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă în valoare de 73,116.72 CHF.
Bugetul total al programului este estimat la suma de 81.295,00 CHF, dintre care 8.178,28 CHF reprezintă contribuția proprie a organizatorilor Impact Hub și Impact Hub Zürich.

Despre Impact Hub
Impact Hub susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012 și în Cluj- Napoca din 2016, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 70 de orașe de pe 5 continente.