Într-o perioadă în care managementul eficient al bugetelor a devenit o prioritate pentru majoritatea business-urilor, tehnologia este cea care facilitează acest demers. În prezent, implementarea unor softuri de tip SFA, de optimizare a rutelor, sau chiar soluții de plăți digitale permit atingerea performanțelor maxime cu bugete minime.
Recent, o analiză Economedia.ro sublinia că IMM-urile reprezintă 50% din PIB-ul României, motiv pentru care dezvoltarea acestora este extrem de importantă. Pentru întreprinderile mici și mijlocii, digitalizarea poate face diferența în față de companiile concurente. Afacerile care încă nu au adoptat tehnologii avansate se pot confrunta cu o productivitatea scăzută, afectând implicit și evoluția acestora.
Spre exemplu, adoptând o soluție de tip SFA software, un producător sau un distribuitor poate să automatizeze procesele de vânzare B2B. Mai exact, agenții de vânzări nu mai sunt nevoiți să preia comenzile manual, ci le vor înregistra într-o aplicație mobilă, ajungând direct în sistemul de gestiune și contabilitate.
Despre finanțările pentru digitalizarea IMM în 2022
În UE, aproape jumătate din IMM-uri încă nu au adoptat instrumente digitale avansate. Pentru a accelera transformarea digitală, finanțările europene oferă posibilitatea de a achiziționa echipamente, soluții software și chiar servicii de consultanță IT cu ajutorul unor granturi de până la 100.000 de euro.
Conform ghidului specific pentru adoptarea tehnologiilor (în formă intermediară) din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, sumele acordate întreprinderilor pot fi utilizate pentru achiziția de hardware, echipamente și soluții de automatizare a fluxurilor tehnologice și a operațiunilor interne, site-uri de prezentare, servicii Cloud, dar și training-uri dedicate viitorilor utilizatori ale acestor tipologii de instrumente.
În funcție de dimensiunea întreprinderilor, se acordă sume cuprinse între diferite intervale, după cum urmează: pentru microîntreprinderi între 20.000 și 30.000 de euro, pentru întreprinderi mici între 20.000 și 50.000 de euro, iar pentru întreprinderi mijlocii între 20.000 și 100.000 de euro.
Dacă ai un IMM și ești producător sau distribuitor, odată ce accesezi o astfel de finanțare poți opta pentru o suită de soluții care, pe termen lung, te vor ajuta să economisești timp și bani. Optimall by AROBS oferă astfel de soluții, care permit automatizarea unor procese precum vânzările directe, vânzările online, procese de inventariere, dar și soluții care permit optimizarea rutelor de livrare.
Dacă vrei să afli mai multe detalii despre beneficiile unei astfel de soluții pentru afacerea ta, contactează echipa Optimall by AROBS pe mail [email protected] sau la numărul de telefon 0748 158 881.