Imaginea perfectă, prin acurateţe, culoare şi detalii

de | | 2 Minute

Imaginea perfectă, prin acurateţe, culoare şi detalii

Copiile efectuate până nu de mult cu dispozitive de copiere greoaie şi cu fidelitate redusă, sunt astăzi înlocuite de tehnologia care permite generarea unor copii surprinzătoare, atât din puncte de vedere al detaliilor, cât şi al tonurilor şi culorilor. Folosirea cu frecvenţă masivă a imprimantelor, în toate domeniile de activitate, a condus la fabricarea şi lansarea pe piaţă a unora dintre cele mai performante dispozitive de copiere, precum şi a consumabilelor aferente.

Alege imprimanta potrivită nevoilor tale

Pentru a te bucura de beneficiile pe care le oferă o imprimantă şi pentru a valorifica toate funcţiile pe care aceasta le deţine, este important să îţi alegi modelul de imprimantă care se va potrivi nevoilor tale. Există multe tipuri de imprimante, iar diferenţa dintre acestea este stabilită în funcţie de caracteristicile tehnice, eficienţă şi cost. Imprimantele matriciale funcţionează pe un sistem de ace, asigurând printarea fidelă şi satisfăcătoare. Modele termice sunt destinate printării bonurilor şi codurilor de bare, însă fără a oferi o durată foarte lungă de viaţă a caracterelor.

Imprimantele cu jet de cerneală sunt cel mai des  folosite, fiind cele care se ataşează cel mai uşor unui calculator. Sunt foarte eficiente şi oferă o imprimare cu grad mare de fidelitate.  Dotate cu un toner de calitate superioara HP44A, acestea vor veni în întâmpinarea nevoilor celor mai mulţi dintre utilizatori.  Imprimantele laser/led asigură fidelitate imaginii printate, în timp ce sistemul de imprimare 3D reprezintă  cel mai performat model la ora actuală, asigurând posibilitatea printării în relief.

Cum îţi întreţii imprimanta?

O imprimantă este însoţită de manual de utilizare, precum şi de certificatul de garanţie. Pentru ca durata de funcţionare a imprimantei să fie cât mai lungă, este necesară stabilirea regulilor de întreţinere. Se va păstra la îndemână manualul de utilizare, necesar pentru  familiarizarea  cu toate funcţiile dispozitivului şi folosirea corectă. Pentru o bună funcţionare, se impune folosirea constantă a imprimantei, nu la intervale foarte mari,  care vor genera uscarea cartuşului. Imprimanta va fi întotdeauna oprită de la alimentarea electrică, dacă se află în repaos.

O condiţie esenţială în păstrarea imprimantei la cele mai bune cote de funcţionare, este reprezentată de schimbarea cartuşului, alegându-se un model calitativ de toner imprimanta. Orice componentă care necesită schimbare, va fi înlocuită doar cu o alta identică, evitându-se adaptările nepotrivite. Interiorul şi capătul imprimantei vor fi curăţate periodic.

Sursa imagine: New Africa / Shutterstock.com