Iluminatorul – sursă inepuizabilă de strălucire

de | | 2 Minute

Iluminatorul – sursă inepuizabilă de strălucire

Visezi la un machiaj radiant, plin de strălucire și intensitate?! Nu-ți rămâne decât să aplici o cantitate moderată de iluminator în zonele proeminente ale feței și să te bucuri de un efect uimitor. Să descoperim în cele ce urmează care este funcția de bază a produsului decorativ și de câte tipuri există. 

Ei bine, iluminatorul accentuează perfect cele mai înalte puncte ale chipului și zonele feței ce reflectă lumina în mod natural ( pomeții, vârful nasului, arcul buzei de sus sau arcada sprâncenelor). Datorită acestuia poți obține un aspect proaspăt și sănătos al tenului. Însă cel mai important este să nu exagerezi la capitolul cantitate și intensitate. Atunci când aplicăm fondul de ten pe toată suprafața feței riscăm să ștergem din conturul  trăsăturilor distincte ale chipului. Iar în acest caz ne vine în ajutor iluminatorul – un produs cosmetic complementar, care accentuează perfect curbele feței.

 

Câte tipuri de iluminatoare există și care este funcția lor?

Produsele decorative pot avea o textură pulbere, cremoasă sau lichidă. Acestea pot fi sub formă de pudră sau stick. Iluminatorul pudră este extrem de comod în aplicare și poate fi retușat cu ușurință. Acesta este recomandat pentru începători și pentru persoanele care abia introduc un iluminator în rutina zilnică. Pe când cel cu textură cremoasă este mai greu de aplicat și necesită o atenție maximă la detalii. Acesta asigură un efect natural și o strălucire discretă. De regulă iluminatorul sub formă de tub sau stick necesită aplicat la începutul machiajului, înainte de utilizarea produsele cu textură pudrată, pentru a evita formarea petelor. În plus poți combina cu succes fondul de ten cu iluminatorul, pentru o acoperire luminoasă.

iluminator

Top 4 greșeli în aplicare iluminatorului

  1. Selectezi o nuanță greșită 

Alege un iluminator cu un ton mai deschis decât nuanța naturală a pielii, pentru o armonie totală. Dacă ai un ten mai închis spre mediu aplică un iluminator într-o nuanță de auriu, bronz sau piersică. Iar pentru pielea deschisă sunt perfecte culorile pale sau translucide. 

  1. Aplici iluminatorul în zone greșite

Aplică o cantitate moderată de iluminator pe vârful nasului, pomeți și pe arcul lui Cupidon. Evită distribuirea acestuia în alte zone ale feței, pentru obținerea unui efect cât mai natural. Produsul decorativ poate completa perfect atât o imagine de zi, cât și de seară.

  1. Alegi o textură greșită

Niciodată nu aplica un iluminator lichid peste pudră. Astfel vei obține o acoperire neuniformă și pete inestetice la suprafața pielii. 

Recomandare: Când aplici un iluminator lichid peste un fond de ten cu aceeași textură așteaptă ca ambele produse să se usuce și abia mai apoi fixează make-up-ul cu ajutorul unei pudre translucide. 

  1. Aplici o cantitate exagerată

O cantitate mare de iluminator  încărcă machiajul, conferindu-i un aspect inestetic. Funcția de bază a acestuia este de a reflecta lumina într-un mod natural și discret, lăsând un aspect radiant, nu șters.

Trebuie să ții cont și de tipul machiajului pe care vrei să-l realizez, precum și de evenimentul la care vei merge. Dacă faci un make-up de seară poți aplica o cantitate mai mare de iluminator.