HR Summit Cluj Napoca

de | | 3 Minute

HR Summit Cluj Napoca- Comunicat de presa, 1 aprilie 2015

 Business = omul este una dintre concluziile HR Summit Cluj Napoca

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc HR Summit Cluj-Napoca, cel mai important eveniment regional din zona Transilvaniei dedicat industriei de HR&Managament, care a reușit să strângă peste 140 de specialiști din aproximativ 70 de companii din țară.

În contextul pieţei emergente din România şi în cel în care la nivel global 50% dintre organizaţii au probleme cu recrutarea ineficientă, Mădălina Bălan, managing partner Hart Consulting şi speaker în cadrul HR Summit Cluj, a vorbit despre importanţa brandului de angajator, dar şi despre cele cinci probleme care nu lasă managerii să doarmă. Este vorba despre: recrutarea de talente, generaţia Y, retenţia de talente, planificarea succesiunii şi rolul strategic al HR-ului, are sau HR-ul loc la masa business-ului.

Pentru că recrutarea ineficientă înseamnă costuri pentru companie, tot în cadrul HR Summit Cluj, Radu Panait, Recruitment Leader Central Eastern Europe&Russia IBM, a vorbit despre canalele de recrutare care, pentru compania pe care o reprezintă, au dat cele mai multe rezultate. Din acest punct de vedere, Radu Panait susţine că site-urile de joburi sunt pe un trend crescător, dar a subliniat şi importanţa organizării de evenimente online pentru atragerea de candidaţi. Radu Panait consideră că firmele ar trebui să acorde o importanţă specială conţinutului pe care îl furnizează pe site-ul companiei, dar şi pe reţelele de socializare. În plus, recruitment leader-ul IBM a încercat în ultima perioadă să diminueze bugetul alocat recrutării prin agenţii şi să folosească aceste sume pentru propriul departament de HR, dar şi pentru oferirea de bonusuri angajaţiilor care recomandă şi reuşesc să aducă oameni noi în companie.

O altă temă luată în discuţie în cadrul HR Summit Cluj a fost cea a perspectivelor domeniului HR pentru anul 2030. Monica Soare, Managing Partner Artwin Consulting, a ridicat această problemă în cadrul unui debate la care au participat şi Diana Bocăneală, Head of Talent Management and Recruitment Cluj în cadrul Endava, şi Ştefan Zoican (HR Manager Saint-Gobain Construction Products – Weber BU). Din perspectivele acestora, serviciile vor fi domeniul care în continuare va avea o creştere semnificativă, iar din perspective angajatului, ceea ce va conta cel mai mult în acea perioadă va fi prosperitatea lui. Astfel, companiile angajatoare vor trebui să pună accentul pe well-being-ul propriilor salariaţi. În concluzia acestui debate, Diana Bocăneală a declarat că, din punctul său de vedere, în 2030, business=omul.

Mugur Tolici, HR Director în cadrul Băncii Naţionale a României a discutat în cadrul HR Summit despre “ Introducerea sistemului integrat de resurse umane în Banca Naţională a României”. În plus, Mugur Tolici a ridicat şi problema concurenţei care vine din mediul privat. Acesta a subliniat faptul că BNR are o politică de recrutare care este concentrată şi pe atragerea tinerilor în instituţie, în contextul în care în momentul de faţă aproximativ 15% dintre angajaţii BNR sunt din această categorie.
Următorul eveniment HR Summit va avea loca în perioada 23-24 aprilie la Timișoara, ediție care aduce împreuna peste 120 de specialiști din zona Banatului.

HR Summit este cea mai importantă platformă regională dedicată industriei de resurse umane și management din România și aduce în același loc specialiști HR, manageri, headhunters, administratori de companii, reprezentanți media, reprezentanți ai mediului universitar, dar și alți participanți care activează în sectorul HR&Management din România.
Conferința de Resurse Umane – HR Summit s-a impus în 2013 ca cel mai important eveniment regional dedicat specialiștilor de resurse umane și managerilor din România și se desfășoară anual în Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Libero Events este o agenție de evenimente în domenii precum: turism, comerț online, arhitectură, vânzări, asigurări, resurse umane și IT&C. Portofoliul nostru conține și conferințele: The Woman, HR Summit, Tecomm, MarkDay, Software Arcitecture Day, ARTchitecture, Cluj Sales Conference, Cluj Insurance Forum, dar și workshopuri, seminarii și târgul de turism Touristica.