Din ce cauze poate apărea hernia de disc toracală?
Durerile de spate fac parte din viețile multor persoane. Chiar dacă pentru început, acestea pot părea inofensive, căci învinovățim cel mai adesea oboseala sau statul mult jos sau în picioare, ele se pot înrăutăți și pot semnala existența unor afecțiuni la nivelul coloanei.
Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate sunt reprezentate de o hernie de disc. În funcție de zona în care este localizat discul afectat, ne putem confrunta cu o hernie de disc cervicală, toracală sau lombară. În acest articol, vom vorbi despre hernia de disc toracală și care sunt cauzele apariției acesteia.
Ce este hernia de disc toracală?
O hernie de disc este o afecțiune neurologică care apare în momentul în care unul sau mai multe discuri ale coloanei vertebrale se deplasează. Acest disc al coloanei este format din două părți și anume: inelul fibros (stratul exterior) și nucleul pulpos (stratul interior). Atunci când un disc se deplasează, inelul fibros se rupe, iar nucleul pulpos din canal se scurge din canal, cauzând durere.
Deși hernia toracală este cea mai frecventă cauză a durerilor medii de spate, aceasta reprezintă doar un procent scăzut din totalitatea herniilor.
De regulă, după apariția primelor simptome ale acestei afecțiuni se recomandă tratamente nonchirurgicale, fiind nevoie de intervenții de neurochirurgie doar în cazul în care acestea nu își fac efectul, iar durerile persistă.
Cauzele herniei de disc toracale
În continuare vom vorbi despre cele mai frecvente cauze ale acestei afecțiuni ale coloanei vertebrale.
Printre acestea se numără:
- ridicarea necorespunzătoare a obiectelor grele – cauzează tensionarea și iritarea mușchilor spatelui, ceea ce deteriorează țesutul și vasele mici de sânge;
- stenoza spinală, o boală degenerativă a coloanei, care poate provoca alunecarea discului și formarea herniei;
- traumele fizice ale coloanei vertebrale din urma accidentelor auto sau a căderilor violente – în acest caz, de cele mai multe ori este necesară intervenția specialiștilor de neurochirurgie pentru a nu fi afectată măduva spinării;
- osteoporoza;
- îmbătrânirea – pe măsură ce îmbătrânim organismul nostru este din ce în ce mai expus la dezvoltarea afecțiunilor coloanei vertebrale;
- spondilita – infecție care cauzează inflamația articulațiilor coloanei vertebrale;
- afecțiuni ale coloanei precum scolioza (curbura laterală a coloanei care poate provoca durere).
Durerile de spate sunt extrem de neplăcute și ne pot afecta mobilitatea și activitățile zilnice. Mai ales dacă știm că ne confruntăm cu o afecțiune a coloanei vertebrale, nu ar trebui să evităm să vizităm secția de neurologie sau neurochirurgie pentru ameliorarea durerilor de spate.
Articol publicitar