Hernia de disc – cauze frecvente care duc la apariția ei

de | | 2 Minute

Hernia de disc – cauze frecvente care duc la apariția ei

Hernia coloanei vertebrale este o afecțiune gravă asociată cu durere acută sau cronică, care poate restricționa sever mobilitatea și poate duce la probleme neurologice. Hernia coloanei vertebrale este asociată cu avansarea nucleului pulpos al discului intervertebral dincolo de spațiul intervertebral cu presiune asupra coloanei vertebrale sau a rădăcinilor nervoase.

Hernia coloanei vertebrale – ce este?

Discurile intervertebrale, care sunt situate între vertebrele coloanei vertebrale trebuie să suporte cele mai multe sarcini din corpul uman. Când își pierd elasticitatea și unul dintre elementelor lor se mișcă, apare o hernie de disc. Discul este format din 2 părți componente: inelul fibros și nucleul pulpos. Dacă continuitatea inelului fibros este ruptă, nucleul pulpos comprimă structurile nervoase sau miezul, provocând dureri caracteristice.

În 70% din cazuri se dezvoltă hernia regiunii lombare, care este expusă la cel mai mare stres. 20-30% din boală apare în zona coloanei vertebrale cervicale, care, la rândul ei, este cea mai mobilă parte a coloanei vertebrale. Hernia coloanei vertebrale toracice este relativ rară.

Care sunt cauzele apariției herniei de disc?

Herniile coloanei vertebrale pot apărea ca urmare a îmbătrânirii structurilor coloanei vertebrale.

Totodată, lucrul la computer pune multă presiune asupra coloanei cervicale, care se află într-o poziție nenaturală timp de multe ore, deoarece capul este împins constant înainte dincolo de axa corpului. Ca urmare a tensiunilor musculare rezultate, are loc degenerarea discului intervertebral. O hernie cervicală apare foarte des ca urmare a accidentelor de circulație și a unei răni, care este atunci când capul este înclinat brusc înapoi și apoi înainte.

O hernie în coloana lombară este adesea rezultatul supraîncărcării acestei părți a coloanei vertebrale . Este deosebit de comună atunci când ridici lucruri grele de pe podea cu genunchii drepți. Șoferii profesioniști, care sunt expuși constant la șocuri și vibrații, sunt, de asemenea, predispuși la degenerare în acest loc.

Hernia nucleului pulpos apare mai des și la persoanele obeze, expuse la stres excesiv, ceea ce duce la creșterea tensiunii nervoase. Adesea există și o hernie a coloanei vertebrale în timpul sarcinii. Dacă ești de părere că ai simptome ale herniei de disc, fă-ți o programare la neurochirurgie.

Care sunt cei mai frecvenți factori care cresc riscul de apariție a herniei de disc?

Factori care cresc riscul de a dezvolta o hernie de disc:

  • vârsta – afectează cel mai adesea persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 și 50 de ani,
  • sex – la bărbați riscul de apariție este de două ori mai mare,
  • obezitatea – excesul de greutate crește probabilitatea unei hernie,
  • muncă fizică – care necesită ridicarea, tragerea sau împingerea de obiecte grele,
  • fumatul – nicotina reduce fluxul de sânge în jurul discurilor, ceea ce accelerează degenerarea acestora,
  • afecțiuni genetice – o tendință ereditară de a degenera discurile.

Articol publicitar