HEITS Apuseni Ski Cup – ediția a treia la Buscat Ski Resort

de | | 2 Minute

HEITS Apuseni Ski Cup – ediția a treia la Buscat Ski Resort

Distracție la cote maxime în weekendul acesta pe pârtia de la Buscat. Cea de-a treia ediție a competiției HEITS Apuseni Ski Cup are loc pe 18 februarie 2023, începând cu ora 08:00 la Buscat Resort. Asociația Club Sportiv „Cubs” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu compania HEITS.digital așteaptă pe pârtie toți pasionații de schi cu două probe distractive și accesibile atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști.

Înscrieri

Pentru cele două probe organizate la Heits Apuseni Ski Cup de anul acesta se pot înscrie gratuit atât profesioniștii, cât și amatorii și copiii. Înscrierile se pot face până miercuri, 15 februarie pe site-ul Apuseni Cup, acolo unde este disponibil și întregul regulament. *Cel mai important este ca toți cei ce se înscriu la competiție să poarte cască de protecție. 

„Prin acest eveniment, ajuns deja la cea de-a treia ediție, ne dorim să încurajăm practicarea schiului alpin, atât în rândul copiilor, cât și al adulților. Ediția de anul acesta, de pe 18 februarie, va fi cea mai mare de până acum, ne așteptăm la un număr de 200 de participanți”, au anunțat organizatorii. 

Concurenții înscriși deja s-au antrenat pentru concurs sâmbătă, în mod gratuit, pe pârtia roșie din Buscat.

Probe

În cadrul competiției de anul acesta, concurenții adulți pot participa la o cursă de tip Chinese Downhill – Apuseni Cup „La vale”, dar și la o probă de Slalom Uriaș (Giant Slalom) unde pot concura și copiii și adolescenții. 

Pentru proba de Slalom Uriaș, categoriile de vârstă acceptate sunt următoarele: 

  • U8, U10, U12, U14, U16, U18- slalom uriaș într-o singură manșă; 
  • U26, U36, 36+ masculin – slalom uriaș în două manșe; 
  • Open feminin – slalom uriaș în două manșe. 

Premii

Primii trei participanți care vor termina cursele se vor bucura de premii din partea sponsorilor și a partenerilor evenimentului, în timp ce pentru proba Chinese Downhill care este destinată exclusiv adulților va fi premiată doar prima persoană care va trece linia de finish. Aceasta nu doar că va primi titlul de Regele Apusenilor, însă numele îi va fi afișat timp de un an pe tronul din schiuri pregătit de către sponsorul Outdoor Pro și de către organizatori. 

Asociația Arbitrilor de Schi din Sibiu va fi responsabilă de arbitrajul concursului, iar Ambulanța Scutul Negru se va asigura de siguranța tuturor celor de pe pârtie. 

heits apuseni ski cup

„Scopul nostru este acela de a promova și încuraja practicarea acestui sport, prin crearea unor competiții de profil în zona Clujului, destinate tuturor celor pasionați de schi alpin”, spun organizatorii. 

Sponsorii și susținătorii acestei ediții sunt: HEITS.digital, Red Bull, Buscat Resort – Băișoara, Ski & Outdoor Magazine, Cluj.com, Buscat Academy, RAFA Sports Academy, Outdoor Pro, Caiac SMile, Asociația Arbitrilor de Schi din Sibiu, Ambulanța Scutul Negru și DSD Aspect.

Mai multe informații despre eveniment, regulament și metoda de înscriere găsiți pe site-ul Apuseni Cup și pe Facebook.