Grimus – trupa cu renume international nascuta la Cluj

de | | 2 Minute

Pentru ca am fost in Euphoria Music Hall la un concert live exceptional sustinut de trupa Grimus, m-am gandit sa fac un scurt istoric al acestui band, care a reusit cu muzica lor sa treaca mai departe de granitele Romaniei.
I-am auzit pentru prima data cantand la Casa de Cultura a Studentilor, cand eram in anul I de facultate si anume in 2005. Am ramas pe atunci extrem de impresionata. Cativa ani gusturile mele muzicale au variat mult, iar acum m-am reintors cu placere spre ei sa-i reascult.

Din 2005 trupa Grimus a trecut printr-o multime de schimbari, dar ideea de baza a acesteia persevereaza, iar baietii lucreaza la acest proiect mai in forta ca niciodata. Componenta actuala a trupei este : Bogdan Mezofi (vocals), Valentin Rauca (guitar), Cristian Csapo (Guitar), Lehel Kiss (Keyboard), Titus Vadan (Bass), Tamas Adorjani (Drums).
Numele trupei este inspirat din titlul cu acelasi nume a primului roman al scriitorului indian Salman Rushdie, care a obtinut acest nume in urma anagramarii aproximative (schimbarea ordinii literelor) a cuvantului „Simurgh” (pasare gigantica din mitologia persiana).

In 2005, trupa Grimus au lansat primul lor Demo, compus din 3 piese. Dintre acestea, cel mai mult s-a remarcat piesa Solitude, care a fost premiata in 2006 de catre City FM Radio, Bucuresti cu titlul „Song of the year 2006”. Anul 2007 vine pentru baieti cu trofeul de bronz in competitia „Global Battle of the Bands” („Best New Romanian Band”) de la Londra, asta dupa ce castigasera in Romania finala nationala. In 2008 baietii au inregistrat albumul Panikon, premiat ca si „Best Romanian Album of 2008”. 2009 aduce Grimus in Top 40 Guerilla Radio, unde piesa „Backseat Driver”, ramane pe primul loc timp de 4 saptamani. In plus trupa a semnat in acest an un contract in exclusivitate cu o agentie britanica numita VT Music.
In 2010 Grimus au lansat CD-ul „Started”, iar in 2011 albumul „Egretta”. Anul acesta baietii se pregatesc sa lanseze un nou album care va contine piesa „Priveste-ma”, care deja a avut un succes rasunator.

Activitatea formatiei Grimus continua sa fie intensa. Vom avea ocazia sa ii vedem live la Zilele Clujului pe 25 mai si va recomand sa nu ii ratati. La concert am redescoperit aceasta trupa romaneasca plina de profunzime, a carui mesaj este mereu consistent.
Carisma lui Bogdan care este vocea si sufletul Grimus este cea care patrunde usor in inimile publicului sau. Energie debordanta, fler si puterea de a comunica direct fara inhibitii. Pe de alta parte, ce poate fi mai fascinant decat sa vezi ca vocea trupei nu sta lipita de microfonul sau de pe scena ci se plimba prin toata sala, impartasind vibratii si profunzime. Spectatorii nu doar asista la un concert live, ei devin o parte din el.

Imaginea trupei Grimus este extrem de bine gandita si inchegata. Va invitam sa vizitati pagina lor web cat si cea de facebook, pentru a fi la curent cu toate noutatile.

http://www.grimus.ro
https://www.facebook.com/grimusworld?fref=ts

Cluj.com sustine artistii locali care au avut si au in continuare puterea si talentul sa duca numele tarii noastre mai departe in Europa si nu numai. In Romania exista un potential enorm artistic care zace de cativa ani neexploatat. Mai este nevoie de putin mai mult curaj, optimism si perseverenta. In rest, totul este posibil.

Un articol de Iulia Pardau