Grădina Botanică din Cluj, printre cele mai bine cotate grădini botanice din țară

de | | 3 Minute

Grădina Botanică din Cluj, printre cele mai bine cotate grădini botanice din țară

În fiecare primăvară, natura își deschide brațele pentru a primi oaspeți, oferindu-le o incursiune într-o lume plină de culoare și parfum. În Cluj, pe lângă pomii înfloriți de prin diferitele parcuri și străduțe ale orașului, se ascunde un adevărat paradis verde: Grădina Botanică „Alexandru Borza”, un loc unde în fiecare primăvară natura prinde viață și te îmbie să-i explorezi frumusețea.

Întâmpinându-ne încă de la intrare cu petale colorate strălucitoare și cu arome îmbietoare, natura din grădină ne invită să pătrundem într-o lume fascinantă, unde fiecare colț ascunde o poveste și fiecare plantă ne încântă cu frumusețea ei unică. 

În România există numeroase grădini botanice și parcuri dendrologice care ne invită primăvara să ne pierdem în noile culori și arome care s-au trezit la viață. Echipa Clubulcopiilor.ro a întocmit un clasament cu cele mai bine cotate astfel de locuri din țară, iar printre ele se află și Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca.

Grădina Botanică din Cluj, printre cele mai bine cotate grădini botanice din țară

📸 Clubul Copiilor

Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Grădina Botanică „Alexandru Borza” se numără printre comorile naturale ale orașului și atrage anual mii de vizitatori, atât din Cluj-Napoca, cât și din alte orașe. Aici, natura se dezvăluie în toată splendoarea ei, oferind o experiență memorabilă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Cu o istorie bogată și o varietate impresionantă de plante, Grădina Botanică din Cluj-Napoca se remarcă prin diversitatea peisajelor pe care le oferă. De la colțuri pline de culoare cu flori exotice, la alei umbroase și lacuri pitorești, fiecare pas în această grădină te duce într-o nouă poveste naturală.

Gradina-Botanica-din-Cluj-printre-cele-mai-bine-cotate-gradini-botanice-din-tara

📸 @cosmin.oana

Clasată pe locul 6 în topul Clubul Copiilor a celor mai frumoase grădini din țară și pe locul 3 în topul celor mai bine cotate grădini botanice, locația din Cluj impresionează nu doar prin frumusețea sa, ci și prin eforturile constante de conservare și îngrijire. Cu peste 100 de recenzii pozitive și o evaluare medie excelentă, locația este un adevărat refugiu pentru iubitorii naturii din Cluj-Napoca și nu numai.

„176 de soiuri de lalele colorează aleile Grădinii Botanice “Alexandru Borza”. Fiecare an aduce noi soiuri de lalele, cei care au grijă de grădină încercând să acopere toată gama coloristică, spre încântarea vizitatorilor. Printre soiurile apreciate se numără lalelele tip bujor, cu mai multe petale sau floarea maronie, La Belle Epoque și Brownie.” (Clubul Copiilor)

De-a lungul anilor, Grădina Botanică „Alexandru Borza” a devenit un loc emblematic al orașului, fiind o oază de liniște și inspirație pentru toți cei care îi trec pragul. Fie că vrei să te relaxezi într-un cadru natural, să înveți mai multe despre plantele exotice sau pur și simplu să te bucuri de un moment de evadare din agitația urbană, această grădină are tot ce îți dorești.

📸 Grădina Botanică

Top național

Cele mai bine cotate grădini botanice din țară se află în Iași, Craiova și Cluj. Clujul ocupă locul 3 în topul celor mai bine cotate grădini botanice și locul 6 în clasamentul general cu cele mai frumoase grădini și parcuri dendrologice.

Și grădinile din orașe mici sau mijlocii precum Hunedoara, Carei, Simeria, Jibou sau Galați au atras foarte multe aprecieri din partea vizitatorilor și se situează printre cele mai frumoase și bine îngrijite grădini din România.

Grădinile botanice din marile orașe, cum sunt Cluj-Napoca, București și Iași sunt însă cele mai vizitate din România. Grădina botanică din Cluj a avut în 2023 peste un sfert de milion de vizitatori, cele mai aglomerate luni fiind aprilie, mai și iunie.

Clasament național

Grădina Botanică din Cluj, printre cele mai bine cotate grădini botanice din țară 1

Surse: Clubul Copiilor
Foto reprezentativă: Grădina Botanică și @csollanyzsolt

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.