Ghid de călătorie pentru o vacanță exotică

de | | 2 Minute

Ghid de călătorie pentru o vacanță exotică

Vacanțele în destinațiile exotice sunt din ce în ce mai atractive. Tot mai mulți români decid să meargă într-o destinație exotică datorită atmosferei cu totul deosebită pe care astfel de destinații o oferă. Pentru ca vacanța să fie una de succes, trebuie să ții cont de câteva reguli. Odată ce ai reușit să guști din aventurile vacanțelor exotice, nu te vei sătura și îți vei dori să mergi tot mai des.

Alege destinația perfectă

Primul lucru necesar pentru o vacanță exotică de vis este alegerea unei destinației. Fie că pleci într-un business travel în Canada și apoi vrei să rămâi să petreci câteva zile spectaculoase în Toronto sau vrei să te bucuri de o experiență de neuitat Vietnam sau Tanzania, trebuie să te asiguri că alegi din timp destinația și rezervi biletele de avion și cazarea.

Optează pentru vacante exotice în Malaezia, Mauritius sau China și învață din cultura fiecărei țări. Sau oriunde altundeva pe glob. Important este să te asiguri că alegi un loc în care să uiți de griji și să scapi de zgomotul orașului și care îți permite să te bucuri de fiecare moment.

Pregătirea pentru vacanță

Vacanța exotică constă într-o pregătire temeinică înainte de plecare. Uneori este necesar să începi chiar cu câteva săptămâni sau luni pregătirile, pentru a te asigura că nu omiți niciun detaliu.

Asigură-te că pașaportul este valabil și, în funcție de destinație, interesează-te dacă ai nevoie de viză.

De asemenea, anumite țări exotice cer dovada vaccinării contra febrei galbene, hepatitei A sau B, tetanosului, difteriei, febrei tifoide, poliomielitei sau rabiei. De regulă, aceste vaccinuri trebuie făcute cu 6-8 săptămâni înainte de plecare. Informează-te din timp și discută cu medicul de familie pentru a te îndruma.

Asigurarea de călătorie este un alt aspect pe care nu trebuie să îl omiți. Discută cu agenția de turism și solicită ajutor pentru obținerea acesteia.

Bagajul este și el important. Pregătește-ți doar hainele de care vei avea nevoie, în funcție de climat, pentru a evita să transporți inutil piese vestimentare ce nu îți vor fi de niciun folos.

Documente necesare

Înainte de a pleca într-o vacanță exotică, trebuie să te asiguri să ai la îndemână toate documentele necesare călătoriei. În funcție de destinație, vei avea nevoie de anumite documente, așadar trebuie să te informezi din timp.

Printre documentele importante ce trebuie să se regăsească în bagaj, regăsim biletele de avion, bani (EURO, USD sau bani în moneda locală), pașaportul, copie după pașaport, cartea de identitate, poze tip pașaport pentru eliberarea vizei la sosire, asigurarea de călătorie și cărți de credit.

Stabilește un itinerar

Fie că mergi într-o vacanță exotică în Indonezia, fie în Las Vegas, este indicat să ai pregătit un itinerar înainte să pleci de acasă. În acest fel te vei asigura că bifezi pe listă și vizitezi toate obiectivele spectaculoase pe care respectiva destinație ți le oferă.

Poți alege să achiziționezi un ghid de călătorie sau poți cere sfatul agenției de turism cu ajutorul căreia îți planifici vacanța exotică. Agenții de turism vor fi încântați să te ajute și să îți ofere sfaturi prețioase pentru a te bucura de toate facilitățile pe care o vacanță într-o destinație de vis ți le oferă.


Articol publicitar