Primul ghid anti-risipă din România va fi lansat la Cluj | Food Waste Combat

de | | 3 Minute

Food Waste Combat lansează primul ghid anti-risipă din România

Primul ghid anti-risipă din România va fi lansat duminică, 8 decembrie 2019, de către cei de la Food Waste Combat. Evenimentul va include, pe lângă lansarea ghidului, și o serie de ateliere și activități educative și interactive, discuții pe tema risipei alimentare, precum și un mic târg de produse locale. Intrarea este liberă, însă pe bază de înscriere » aici.

O zi importantă pentru campania de combatere a risipei de hrană

Ziua de duminică este una aniversară pentru organizația Food Waste Combat. Ei sunt cei care au familiarizat comunitatea clujeană (și nu numai) cu ideea de combatere a risipei alimentare. Dincolo de conștientizare și dezbateri, Food Waste Combat a dezvoltat proiecte care presupun acțiuni concrete (pentru persoane fizice, dar și juridice) și care vin în întâmpinarea individului cu soluții ce pot fi implementate cu ușurință acasă.

Lansarea primului ghid anti-risipă din România vine, așadar, ca un rezumat frumos al activității lor. Ghidul a fost conceput de echipă și este dedicat publicului larg. Evenimentul se va desfășura la restaurantul Stradale, de pe str. Someșului, nr. 14, în intervalul orar 12:00 – 17:00. Lansarea ghidului anti-risipă va avea loc la ora 15:00, însă clujenii sunt invitați să participe și la celelalte activități.

Ghid Anti-Risipă Food Waste Combat (4)
Foto: Ziua aniversară Food Waste Combat | Ediția 2018

Food Waste Combat și proiectele sale

În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia, așadar, să participe la ateliere educative interactive, să afle mai multe despre Banca de Alimente, despre atelierele de educație sustenabilă din școli și din companii, să participe la târgul de produse locale și naturale.

Foto: Ziua aniversară Food Waste Combat | Ediția 2018

„Ziua aniversară Food Waste Combat prezintă tuturor celor interesați cele mai relevante și de impact activități și materiale dezvoltate de noi în cadrul campaniei pentru combaterea risipei de hrană. Vom prezenta și rezultatele băncii de alimente și planurile noastre de viitor. E practic, un eveniment care va fi nu doar plăcut, dar și foarte util publicului ce ni se alătură.” – Camelia Gui, coordonator Food Waste Combat si Banca de Alimente Cluj

În plus, ghidul a fost deja testat de influenceri locali care au spus DA provocării lansate de Food Waste Combat. Timp de o săptămână, aceștia au adoptat câteva obiceiuri din ghidul anti-risipă. Duminică, le vor povesti celor prezenți la eveniment despre experiența lor și impactul pe care această provocare l-a avut asupra lor.

Ghid Anti-Risipă Food Waste Combat (6)
Foto: Ziua aniversară Food Waste Combat | Ediția 2018

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook » Food Waste Combat.
Și dacă vreți să vă faceți o idee despre cum a fost anul trecut, puteți urmări video-ul AICI.

Foto: Ziua aniversară Food Waste Combat | Ediția 2018
Foto: Ziua aniversară Food Waste Combat | Ediția 2018