Garderoba femeilor active, între practic şi modern

de | | 2 Minute

Garderoba femeilor active, între practic şi modern

Ţinutele femeilor active se bucură de avantajul de a putea include piese vestimentare dintre cele mai versatile şi variate, dar şi de a putea fi personalizate prin accesorizare, aspect care permite crearea unor outfituri moderne şi practice. De la orele petrecute la birou, până la o sesiune de cumpărături sau participarea la un eveniment monden, toate sunt contexte care necesită crearea unor ţinute specifice.

Boleroul – simplu, elegant sau sofisticat, un atu veritabil

Un bolero dama este acea bluză originală cu o croială cambrată, finalizată deasupra taliei, de cele mai multe ori, fără un dispozitiv de închidere sau fixare. Se presupune că este un articol vestimentar inspirat de cultura spaniolă, fiind iniţial o piesă vestimentară masculină, împrumutată ulterior de curajoşii toreadori. Astăzi, boleroul se bucură de o mare apreciere în rândul doamnelor, fiind un articol vestimentar care conferă feminitate, rafinament și încredere oricărei ţinute. Iar femeile care îl poartă se bucură de aceste avantaje minunate.

Când poţi purta un bolero?

Odată adoptat ca piesă importantă a garderobei feminine, boleroul s-a bucurat de mare atenţie din partea creatorilor şi a designerilor, astfel au fost lansate colecții vaste, cu piese dintre cele mai variate şi mai complexe – de la modele minimaliste și elegante la variante cu imprimeuri colorate sau accesorizate cu strasuri ori aplicații decorative expresive. Bolerourile cu texturi simple, cele cu accesorizări sofisticate, modelele în tonuri nude sau cele pigmenţi puternici, toate pot fi regăsite în ampla categorie a acestei piese vestimentare, recomandând-o multor contexte.

Pentru un look de zi îţi poţi îndrepta atenţia către modelele din bumbac, cele imprimate şi colorate, către tricotaje, denim sau raiat, în timp ce pentru o ţinută de seară sunt excelente texturile sofisticate, precum mătasea sau catifeaua. Aceste variante se vor dovedi a fi alegeri inspirate. Poţi să porţi un bolero simplu, într-o cromatică neutră, alături de o rochie simplă sau o pereche de pantaloni şi un top, creând un look casual foarte practic. De asemenea, poţi adopta boleroul şi în ţinutele elegante, alături de o rochie de seară cu bretele. Cu puțină atenție la detaliile legate de estetică aceasta poate fi inclus în numeroase outfituri, de la cele urbane, până la cele formale sau elegante.

Ţinute de zi, comode şi moderne

Programul aglomerat al fiecărei zile, determină doamnele şi domnişoarele să îşi creeze stilizări cât mai practice şi confortabile, incluzând în acestea piese vestimentare moderne şi funcţionale. Categoria tricouri dama îţi va da posibilitatea de a face combinaţii vestimentare cât mai inspirate, tocmai pentru a acoperi toate palierele tale de interes. Dacă vrei un look urban-casual practic, poţi alege să porţi un tricou imprimat, alături de o pereche de pantaloni şi un sacou colorat. Dacă vrei o ţinută office comodă, nu ezita să porţi un tricou basic uni, alături de o pereche de pantaloni drepţi şi un sacou cambrat. Dacă eşti pasionată de sport, atunci combină boleroul minimalist cu tricouri simple, alături de pantaloni de trening, hanorace şi geci.