GAIA a ajuns la Cluj: facem ocolul Pământului în câțiva pași… | Lights On Romania 2019

de | | 3 Minute

A început Lights ON Romania 2019

Te-ai întrebat vreodată ce senzație îi încearcă pe astronauți când observă Pământul de sus? Ai acum șansa să experimentezi pe pielea ta acel overview effect. O instalație de lumină cât Pământul de mare a apărut în inima uneia dintre cele mai cunoscute clădiri de birouri din Cluj » The Office.

Foto sus: Cosmin Oana & Oana

Instalația nu este chiar cât Pământul, însă îi redă întocmai strălucirea și frumusețea. După ce anul trecut ne-a cucerit pe toți, aducând Luna la Cluj, în cadrul festivalului Lights On Romania, artistul britanic Luke Jerram ne invită de data aceasta să facem un scurt ocol în jurul Pământului.

„Noaptea, când lumea doarme, atunci visăm. 
Gaia, bun venit în Cluj-Napoca, casa Lights On Romania.”
– sunt cuvintele de bun-venit adresate de către organizatori ineditei instalații de lumină.

lights on romania 2019 gaia
Foto: Lights On Romania

Dacă e să vorbim în cifre, instalația de lumină „Gaia” este de 1.8 milioane de ori mai mică decât planeta noastră. Adică un centimetru de instalație = 18 kilometri de Pământ. Ca parte din circuitul instalațiilor de lumină din cadrul Lights On Romania 2019, Gaia ilustrează în mod eficient tema din acest an a festivalului. Privind Pământul, îi conștientizezi nu doar frumusețea, ci și fragilitatea, simți nu doar darurile pe care ea, Mama-Pământ, le are pentru noi, ci și responsabilitățile pe care le rândul nostru ar trebui să ni le asumăm.

Desigur, pe rețelele de socializare au fost deja distribuite zeci de fotografii care surprind deosebita instalație artistică. Vă prezentăm și noi aici câteva, cu recomandarea să mergeți s-o vedeți.

Follow the Light!

Gaia a ajuns în România, în cadrul Lights On Romania 2019, cu ajutorul lui George, primul banking inteligent, inovație BCR.

Foto: Anda Sărăcuț
cosmin.oana lights on romania 2019 gaia
Foto: Cosmin Oana
dezso_cs lights on romania gaia
Foto: Dezső Csaba
Foto: Francesca
Lights ON 2019
Foto: Peter Andonia
Foto: Oana
ralu.coca lights on romania 2019 gaia
Foto: Coca Raluca