Odată cu începerea anului școlar, aducem și sportul la el acasă, acolo unde a început: #încurteașcolii!
Sportul se întoarce acolo unde a început totul: în curtea școlii. Runners Club, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, demarează o nouă ediție a proiectului „Fugi în curtea școlii”, începând cu data de 25 septembrie 2021.
Proiectul va ajunge în 4 dintre cartierele rezidențiale importante ale orașului (Mărăști, Grigorescu, Zorilor și Gheorgheni) și va include 4 unități de învățământ (Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu și Școala Gimnazială Nicolae Titulescu). Porțile acestor școli vor fi deschise pentru copiii care doresc să se bucure de jocurile interactive, fie că sunt elevi ai acestor unități de învățământ, fie că locuiesc în proximitate.
„Dorim să redeschidem curtea școlii, să redevină locul de întâlnire al copiilor în timpul liber. Ne propunem ca elevii să practice sporturile preferate într-un mediu familiar, plăcut și sigur. Sperăm să le redăm copiilor bucuria de a face mișcare și de a se juca în aer liber, alături de prieteni și colegi de școală. Elevii vor putea practica sporturi ca atletism, baschet, handbal, fotbal, tenis, volei, precum și jocurile copilăriei: rațele și vânătorii, leapșa sau șotron”, declară Horațiu Morar, președinte-fondator Runners Club.
Și în acest an, organizatorii proiectului „Fugi în curtea școlii” sunt cu ochii pe cei mici, în căutarea de talente. Pentru aceasta, vor folosi programul Sport Analytik. Pornind de la o serie de probe sportive cărora le este asociată câte o abilitate fizică dominantă (flexibilitate, echilibru, explozie, forță sau agilitate) copiii pot să-și descopere talentele native. Rezultatele obținute sunt introduse în aplicația Sport Analytik, unde vor fi comparate cu cele ale altor 400.000 de copii de aceeași vârstă și sex. După finalizarea tuturor exercițiilor, fiecare copil va primi un raport, care se adresează în primul rând părinților, și care are rolul a-i îndruma pe aceștia în abordarea sporturilor potrivite lor.
„În curtea școlii poate fi descoperită următoarea Cristina Neagu sau următorul Ghiță Mureșan. Și spunem asta pentru că la finalul fiecărei probe sportive din cadrul programului «Fugi în curtea școlii» copiii vor primi acest raport prin care li se evaluează calitățile sportive. Cu toții știm să dăm cu piciorul în minge, însă asta nu ne face pe toți fotbaliști. Datorită Sport Analytic, un program folosit în premieră în România în cadrul proiectului nostru, putem descoperi un viitor sportiv de performanță”, a adăugat Horațiu Morar, președinte-fondator Runners Club.
Proiectul „Fugi în curtea școlii” este realizat de Asociaţia Club Sportiv Runners Club, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca.
Despre „Fugi în curtea școlii”
Proiectul „Fugi în curtea școlii” a demarat în anul 2018, iar pe parcursul anilor 2018 și 2019 au avut loc 4 ediții (2 de toamnă și 2 de primăvară). În 2019, proiectul a ajuns în cartierele rezidențiale majore ale Municipiului Cluj-Napoca și a inclus o serie de 12 unități de învățământ, împreună cu elevii cursanți, copiii din cartierele învecinate și părinții acestora. Porțile școlilor au fost deschise pentru orice copil care a dorit sa se bucure de jocurile interactive din curtea școlii. La activitățile organizate în fiecare școală au participat între 250 și 400 de elevi.
Despre Runners Club
Asociația C.S. Runners Club a fost fondată la începutul anului 2010 de un grup de alergători din Cluj-Napoca sub forma unei organizații non-profit cu scopul de a promova alergarea ca sport de masă. Suntem cunoscuți pentru evenimentele care atrag și inspiră anual peste 10.000 de oameni (Halcyon Făget Winter Trail, Crosul Divelor, The Beard Run – Crosul Scărilor, Crosul Spiridușilor, Crosul de Noapte, Crosul Hoia, Făget Tour și Livada Trail Run), dar rămânem la fel de devotați și alergătorilor de mâine, oferind programe destinate tinerilor și copiilor din Cluj-Napoca.
Comunicat de presă