Formarea la distanță și nevoia de o motivație crescută

de | | 2 Minute

Chiar dacă este vorba despre numeroase avantaje pe care le prezintă formarea la distanță, acestea favorizându-i pe aceia care nu au suficient timp pentru a se deplasa sau pe aceia care nu doresc să facă eforturi fizice prea mari pentru a ajunge la centrele de formare, și pentru formarea la distanță este nevoie de un lucru important pentru a reuși. Motivația, respectiv determinarea este cea care îți va garanta succesul, iar un curs de formare digital nu poate ajunge la un final de succes decât dacă această condiție este îndeplinită ca atare.

Învățământul la distanță, alternativa de succes la învățământul tradițional

Formarea la distanță implică o platforma educationala care este utilizată pentru a le oferi cursanților acces la informațiile și practicile necesare unei instruiri eficiente. Poate fi vorba despre platforme educaționale dezvoltate de diverse organisme și instituții publice sau despre cele private, acestea oferindu-le cursanților posibilitatea de a beneficia de modalități moderne, absolut inovative de acumulare de cunoștințe, abilități și competențe în diverse domenii.

O platforma e-learning poate fi percepută drept un dispozitiv tehnologic și uman cu ajutorul căruia sunt integrate diverse instrumente computerizate care au drept scop instruirea unor cursanți în vederea dobândirii de cunoștințe și deprinderi în diverse domenii de activitate. Scopul unei platforme e-learning este acela de a le oferi cursanților acces la distanță, aceștia având posibilitatea de a avea la îndemână conținutul educațional la distanță, dar și de a beneficia de o instruire individualizată.

De ce este nevoie să alegi formarea la distanță?

Pentru ca formarea sau instruirea la distanță să fie cu adevărat eficientă, este nevoie de îndeplinirea unor condiții specifice, iar acestea nu se referă numai la resursele materiale, ci și la alte tipuri de resurse. Într-adevăr, pentru a beneficia de o astfel de instruire teoretică și practică este nevoie, înainte de toate, de dispozitivele de comunicare potrivite, cu acces la internet, respectiv de un spațiu privat din care să ai posibilitatea de a participa la cursurile online. Însă, pe lângă aceste resurse fizice, este nevoie și de motivație și determinare din partea cursanților, respectiv a formatorilor, astfel încât succesul să fie garantat, iar cursurile desfășurate pe platformele de învățare la distanță să fie unele benefice.

Atunci când dorești să pornești spre o aventură de antrenament la distanță, de orice fel ar fi acesta, este foarte important să dovedești seriozitate, autodisciplină și motivație, toate acestea fiind absolut utile pentru un proces de instruire cu rezultate pe termen lung.


Articol publicitar