Fizbo – aplicatie Android pentru chirii

de | | 2 Minute

Fizbo – aplicatie Android pentru chirii

Ce este Fizbo?
Fizbo este o aplicatie gratuita care eficientizeaza procesul de cautare a unei chirii in Cluj-Napoca. Aplicatia este disponibila pentru telefoanele si tabletele cu Android si se caracterizeaza prin simplificarea si inovarea procesului de inchiriere datorita integrarii facilitatilor oferite de smartphone-uri.

Cum a aparut Fizbo?
Un fost student de la Facultatea de Automatica si Calculatoare a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca isi cauta chirie in zona Observator. A vazut o chirie intr-un bloc insa nu i-a placut si neavand calculatorul la el, a incercat sa foloseasca smartphone-ul. A cautat o aplicatie care sa-i arate ce chirii mai sunt in zona, insa nu a gasit nimic, asadar s-a decis sa faca el aplicatia. Azi, un an mai tarziu, apare Fizbo.

Avantajele aplicatiei
Odata cu dezvoltarea tehnologiei mobile si cu aparitia smartphone-urilor, intr-o societate in continua miscare axata tot mai mult pe timp, majoritatea oamenilor substituie laptopul sau calculatorul cu un simplu telefon. Acesta este acum folosit in scopuri multiple precum: socializare, vericarea emailului, organizarea activitatilor zilnice sau pur si simplu ocuparea timpului cu utilizarea diverselor aplicatii.

Aceasta tranzitie vine din simplul fapt ca telefonul a devenit un obiect necesar, purtat pretutindeni, dar mai presus de atat, smartphone-urile prezinta avantaje cum ar fi identicarea locatiei in care te afli, aplicatii care iti permit sa supraveghezi afaceri, interactiune cu alti oameni si multe altele.

Cum am putea noi folosi aceste avantaje cand cautam sau vrem sa dam o chirie? Raspunsul este Fizbo.
Aplicatia iti localizeaza telefonul chiar si cu GPS-ul oprit si iti arata pe harta ce chirii sunt la doi pasi de tine sau ce chirii sunt intr-o anumita zona de interes, fie ea facultate, loc de munca sau orice alta locatie. Cand ai gasit o chirie care iti place poti suna direct persoana care a publicat chiria printr-un simplu click (touch). De asemenea, ai directionare pana la locatia chiriei precum si posibilitatea de a o salva pentru ca ulterior sa revii la ea.

Fizbo vine si in ajutorul proprietarilor/agentilor imobiliari care, in cateva zeci de secunde pot publica o chirie direct de la locatia imobilului, aceasta devenind imediat vizibila celor care cauta chirii in zona. Managementul chiriilor publicate se face direct de pe telefon sau tableta.

Ce va aduce aplicatia pe viitor?
In primul rand, pana in 2015 Fizbo isi propune sa devina disponibila pe IOS si Windows Phone. Deasemenea aplicatia va permite inchirieri in regim hotelier in suportul celor care vin in Cluj-Napoca pentru Capitala Europeana a Tineretului si vor dori sa-si caute chirii pentru perioade mai scurte.

Avand in vedere ca suntem in perioada in care sesiunea s-a terminat si incep inscrierile la facultate, piata de chirii prezinta avantaje atat pentru cei care isi cauta si pentru cei care inchiriaza. Cei care isi cauta chirie pot sa-si gaseasca la preturi bune datorita gamei largi de oferte si preturilor mai scazute din aceasta perioada. De cealalta parte, ofertantii au avantajul ca sunt studenti care vin sa se inscrie la facultate si isi cauta chirie din timp.

Acestea fiind spuse, Fizbo te invita sa-ti cauti chirie sau sa-ti publici gratuit chiria folosing aplicatia disponibila pe Google Play sau la adresa http://goo.gl/JDwlDK. Deja exista o baza de oferte de chirii de la persoane zice, precum si de la agentiile imobiliare cu care Fizbo colaboreaza.
Succes la chirii!