Lights On România aduce licurici și mesaje pentru diaspora, într-o ediție specială

de | | 3 Minute

Lights On România aduce licurici și mesaje pentru diaspora, într-o ediție specială

 

Lumina conectează, spune povești și ne îndeamnă la introspecție. Noi o aducem mai aproape de clujeni și în acest an prin una dintre cele mai inedite instalații tematice, care ajunge pentru prima dată în țara noastră. Lights On România și Iulius Mall prezintă expoziția “Firefly Field” by Studio Toer – o “invazie” a licuricilor în Iulius Parc. Luminițele se aprind în 26 noiembrie, iar expoziția poate vizitată până în 5 Decembrie.

Fascinanta instalație va avea 100 de licurici interconectați, ce vor ocupa aproximativ 240 de metri pătrați în Iulius Parc. Ne dorim să îi facem pe privitori să fie curioși, să își adreseze întrebări și să se întoarcă timp de câteva secunde în copilărie – atunci când aceste mici minuni ne-au permis să credem în magie.

„Deși în iarna lui 2021 nu vă mai putem da întâlnire cu o ediție de festival propriu-zisă la Cluj-Napoca, ne bucurăm să putem prezenta acasă o instalație de lumină magică pe care am ținut mult să aducem în Lights On România. Firefly Field înseamnă un câmp plin de licurici, o imagine care va fermeca privirile celor mari și celor mici deopotrivă. Mulțumim Iulius Mall și Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București pentru colaborarea prin care creația studioului Toer din Olanda ajunge în România, în premieră”, spune Andi Daiszler, președinte Asociația Daisler și fondator Lights On România. 

Accesul în zona Firefly Field în Iulius Parc se va face purtând corespunzător masca de protecție și respectând distanța față de cei din jur.

Firefly Field

Tot din 26 noiembrie, instalația de lumină „ȘI MIE” ne așteaptă pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca. Ea ne invită să ne luăm un moment de respiro, unul în care să dăm frâu liber emoțiilor și să ne lăsăm purtați de magia luminii acolo unde fizic, nu reușim să ajungem. Ea vine ca răspuns la mesajul afișat în prezent în centrul metropolei Chicago.
Instalația “ȘI MIE” este susținută de către CEC Bank.

„Dialogul României cu Diaspora ei reprezintă o dezvoltare extrem de personală a retoricii din spatele instalației “Mi-e Dor De Tine”. “Și Mie” se aprinde din nou la Cluj-Napoca în iarna lui 2021 ca un răspuns la mesajul din Chicago, un dialog nevăzut, dar simțit de milioane de oameni. Prin tot ceea ce facem ne dorim să aducem puțină alinare în jurul nostru. Creionăm proiecte pline de semnificații, proiecte care ne aduc în față întrebările cele mai potrivite, cele care ne forțează să evoluăm, să mergem mai departe”, explică Andi Daiszler, președinte Asociația Daisler și fondatorul Lights On România. 

***

Despre Lights On:

Lights On este un festival de instalații de lumină lansat de Asociația Daisler la Cluj-Napoca în 2018. Evenimentul a reușit rapid să-și atragă fani din toate rândurile pentru că promovează o nouă nișă a artelor vizuale în spații publice, activări urbane dintre cele mai inedite dar și colaborări fascinante intersectoriale.

Lights On face parte din rețeaua ILO (International Lights festival Organisation), fiind înfrățit cu evenimente majore de la nivel internațional precum festivalurile de lumină Canary Wharf Winter Lights sau Glow Eindhoven dar și Fete des Lumiere, cel mai mare festival de lumină al lumii. Festivalul este organizat și creat de Asociația Daisler din Cluj-Napoca, o organizație non-profit care are ca scop facilitarea proceselor de activare, reactivare și transformare urbană prin inițiative culturale creative inedite. Mai multe informații pe www.lightsonromania.com.


Comunicat de presă