Fii gata de o partida, la Corner Biliard!
In zilele toride sau pe timp ploios, Corner Biliard and Snooker, din cartierul Marasti, este locul in care iti poti petrece timpul liber intr-un mod placut alaturi de prieteni sau de cei din familie. La Corner Biliard and Snooker poti intalni oameni pasionati de aceleasi hobby-uri ca si tine, biliard, snooker, ping pong sau darts. Motivati de ambianta primitoare a localului puteti sa va aventurati in intreceri cu alti impatimiti de biliard pentru a va perfectiona tacticile de joc.
Se crede ca jocul de biliard este derivat din crochet, verdele crud al mesei de joc reprezentand iarba pe care se desfasura jocul original. Ca vechime, biliardul are cateva secole si a fost initial jucat pe o masa cu sase gauri, porti tipice crochetului si un bat drept. Mingile erau mai degraba impinse decat lovite. Peste ani regulile s-au modificat drastic dar in 1885 Asociatia Biliardului a schimbat totul impunand anumite standarde in joc.
Incepatori sau nu, daca va place acest sport interesant incercati sa retineti cateva reguli de baza:
Pozitia la masa
Aceasta trebuie sa fie confortabila, asa incat sa nu iti intinzi nici un muschi. Mana care atinge masa pentru a sustine tacul nu trebuie sa ofere un punct de sprijin pentru corp, ci doar sa sustina tacul. Pentru a te verifica stai in pozitie de tragere fara a atinge masa, si daca ai echilibru bun inseamna ca este ok. Inspirat este si sa te apropii de masa pe directia viitoarei lovituri. Adica te uiti de sus cam in ce directie vrei sa trimiti bila alba, te pozitionezi cu tacul pe acea axa, si apoi pur si simplu intri un pas cu dreptul (pentru dreptaci) in lovitura, tacul se lasa jos in pozitie, piciorul stang il muti usor in diagonala fata de directia de lovire. Echilibrul ar trebui sa fie egal pe ambele picioare, iar tacul privit de sus sa fie pozitionat perpendicular pe laba piciorului drept.
Priza pe tac
In mod clasic se spune ca trebuie sa tii tacul la 10-20 cm in spatele punctului de echilibru, dar acest lucru mai trebuie ajustat si in functie de inaltime. Oricum ar fi tinut, trebuie ca in momentul impactului cu bila alba antebratul sa fie indreptat perpendicular pe podea pentru a permite balansul natural. Cea mai buna analogie este ca ar trebui sa tii tacul asa cum tii mana unui copil de 1 an, nici prea tare ca sa-l sperii pe copil, dar nici prea usor ca sa-ti scape mana.
3. Balansul
Aceasta este cheia intregii lovituri. Daca ai urmat toti pasii si esti drept pe lovitura, tot nu ai scapat. Mai trebuie sa ai si un balans bun pentru a avea sanse sa faci ceva notabil la masa de joc. Ideea este de a folosi cotul ca punct fix si singurul lucru care se misca in timpul loviturii sa fie antebratul pe principiul pendulului. Din pozitia de plecare, cu pastila putin in spatele bilei albe, se trage tacul inapoi, de obicei de mai multe ori ca niste miscari de incalzire, dupa care antebratul se misca spre inainte trimitand tacul spre bila alba. Foarte important dupa impact este sa lasi tacul sa incheie miscarea de pendul, sa se opreasca natural, de obicei cam la 10-20 cm dupa pozitia initiala a bile albe. Multi fac greseala sa opreasca tacul dupa ce au lovit bila alba, stricand astfel lovitura.
Iar daca ati parcurs regulile inseamna ca sunteti gata de intrecere la Corner Biliard.
CONTACT
Adresa: Str. Iazului, Nr. 21, Etaj 1, Cluj-Napoca
Telefon: 0753433732
E-mail: [email protected]
Website: www.corner-biliard.ro
Facebook: facebook.com/Corner.Biliard.Snooker
PROGRAM
Luni – Duminica: 12:00 PM – 12:00 AM