Figaro reloaded sau o noapte nebuna la Opera

de | | 2 Minute

Figaro reloaded sau o noapte nebuna la Opera

 

 

O mireasă, doi bărbaţi şi o soţie geloasă. Oare ce reţetă de căsnicie poate ieşi folosind ingredientele acestui “triunghi” amoros? Acestei întrebări i-a răspuns regizorul Novák Péter în noua şi nonconformista sa montare a operei Nunta lui Figaro, regizată la Opera Maghiară Cluj. Premiera a avut loc în 9 octombrie 2014, iar pe 6 noiembrie, de la ora 18.30 piesa revine pe scenă.

Regizorul şi-a intitulat spectacolul, Figaro Reloaded, sau O noapte nebună la Operă deoarece eroul nostru este Figaro, care luptă împotriva nedreptăţii, stupidităţii sistemului, şi a prejudecăţilor iar noi, publicul, urmându-l cu sufletul, devenim de asemenea eroi. Publicul a aplaudat şi aclamat prospeţimea, tinereţea şi energia spectacolului dar mai ales a prestaţiei celor mai tineri solişti ai Operei maghiare. Coordonarea muzicală a fost excelent realizată de dirijorul Jankó Zsolt.

Regizorul Novák Péter care se autodefineşte drept un “pălmaş” al culturii, este în realitate o personalitate complexă cu preocupări extrem de eterogene, cea mai recentă colaborare cu Opera Maghiară din Cluj fiind în calitate de coregraf al musicalului de mare succes Elisabeta Báthory, ce se va juca duminică, 9 noiembrie de la ora 18. Novák este actor, cântăreţ, textier şi compozitor într-o formaţie de rock, crainic Radio – TV, prezentator, a regizat şi prezentat mai multe showuri de televiziune, el însuşi fiind un brand în massmedia din Ungaria.

„Fără doar şi poate că povestea nunţii lui Figaro este una distractivă, hazoasă, urmărind legile construcţiei unei comedii clasice ca la carte, dar de fapt situaţiile şi caracterele comice par că merg până la grotesc, şi privite prin ochii contemporanilor ne apar exagerate până la absurd. Însă toate piesele acestui puzzle provin fără excepţie din arsenalul de critici la adresa societăţii pe care autorul le foloseşte şi articulează cu o conştientă meticulozitate. Fără îndoială că o asemenea critică nu-şi pierde niciodată valabilitatea şi este binevenită în orice timp şi spaţiu al istoriei culturii.” – a declarat regizorul
Novák Péter.

Joi aveţi ocazia să urmăriţi opera într-o distribuţie nouă: GERGELY ARNOLD (contele Almaviva), BARABÁS ZSUZSA (contesa Rosina), COVACINSCHI YOLANDA (Susanne), SÁNDOR ÁRPÁD (Figaro), SZÉKELY ZSEJKE (Cherubino)

Distribuţia completă şi informaţii suplimentare găsiţi pe pagina operei: www.magyaropera.ro
Spectacolul este subtitrat în limba română.

Vă aşteptăm cu drag !