Festivalul Silvoiței 2021 aduce cele mai bune gusturi și distracție pentru toată familia

de | | 2 Minute

Evadează din oraș și reconectează-te la natură: Festivalul Silvoiței 2021 aduce cele mai bune gusturi și distracție pentru toată familia

Comuna clujeană Vultureni va găzdui în weekendul 25-26 septembrie a treia ediție a Festivalul Silvoiței – un eveniment în aer liber care își propune să îi readucă pe orășeni mai aproape de natură și de farmecul vieții la țară. Joacă în aer liber pentru copii, bunătăți tradiționale românești și preparate vegane din legume organice, zeci de activități pentru toate vârstele: sunt câteva din opțiunile weekendului 25-26 septembrie.

Atât sâmbătă cât și duminică, între orele 10 și 18, vizitatorii festivalului vor avea parte de o diversitate de activități, dar și de bunătăți! Copiii sunt invitați să se joace cu animale domestice într-un petting zoo, să își dezvolte imaginația în atelierele creative de ceramică și pictură sau să participe la activități inedite pentru cei care au crescut la oraș, precum plimbări cu căruța, mud pit, alergare pe baloți de fân sau vechiul joc „baba oarba” și multe altele.

Cei puțin mai mari sunt invitați să exploreze Aleea Senzorială și să concureze în activități sportive pentru toată familia. Dacă vin cu bicicletele vor putea să participe la activități organizate de Cicloturism pe raza comunei Vultureni.

Toți participanții se vor bucura cu certitudine de zona de picnic special amenajată, unde se vor putea degusta produse făcute din suflet, după rețete tradiționale, de comunitatea locală din Vultureni. Secretul mâncării foarte bune este calitatea ingredientelor, respectiv legumele organice crescute local, care vor putea fi și cumpărate dintr-un Bio market. În plus, meșterii și artizanii din regiune vin la festival cu produsele lor, realizate manual, cu grijă și cu pasiune.

Festivalul Silvoitei 2021 (2)

Clujenii care vor să ajungă la Festivalul Silvoiței sunt așteptați, așadar, în satul Băbuțiu al comunei Vultureni, aflat la 20 de kilometri în nordul municipiului Cluj-Napoca. Accesul se face pe drumul
spre Chinteni, respectiv DJ109A.

Biletele sunt disponibile online la adresa https://heme.ro/e/festivalul-silvoitei-editia-a-iii-a sau direct la fața locului; pot fi cumpărate bilete de o zi pentru oricare din cele 2 zile ale festivalului. Copiii mai mici de 7 ani beneficiază gratuit de toate activitățile pentru copii.

Festivalul Silvoitei 2021 (3)

Evenimentul este organizat de Asociația La Vultureni, o comunitate de artiști, producători și fermieri care își propune să transforme comuna Vultureni într-un loc minunat pentru afacerile de familie. Un loc unic pentru toți cei care vor să redescopere natura și gustul bun al fructelor și legumelor organice, pentru a explora arta prin creații ale artiștilor și meșterilor locali, pentru a susține renașterea tradițiilor autentice. Împreună, toate acestea pot transforma satul într-o alternativă reală și convenabilă a vieții la oraș.

Proiectul este susținut de Romanian Business Leaders, filiala Cluj, prin inițiativa „Antreprenorești – Adoptă un sat”, care urmărește să producă rezultate concrete și replicabile în comunitățile rurale din România, prin transfer de cunoștințe specifice despre antreprenoriat, programe de mentorat pentru antreprenori și specialiștii din administrația locală, și prin identificarea potențialului local de dezvoltare economică.


Comunicat de presă