Festivalul Peninsula nu va mai avea loc în 2014

de | | 2 Minute

Festivalul Peninsula nu va mai avea loc în 2014

Ediţia din această vară a Festivalului Peninsula care, în acest an, ar fi trebuit să se desfăşoare la Târgu Mureş, în perioada 17-20 iulie, nu va mai avea loc.

Motivele sunt lipsa fondurilor suficiente pentru organizarea în condiţii optime a unui festival de nivel internaţional – aşa cum organizatorii din acest an îşi propuseseră pentru 2014, deficitul de imagine moştenit de anul trecut, precum şi nesincronizarea cu programul artiştilor şi al trupelor invitate.

Organizatorii mulţumesc Consiliului Judeţean Mureş pentru deschidere şi pentru sprijinul acordat, partenerilor şi sponsorilor pentru dorinţa de a face parte dintr-un proiect de amploare şi întregii echipe pentru implicare şi pentru sprijinul necondiţionat.

Festivalul Peninsula a fost înfiinţat în anul 2003, de atunci fiind organizat anual întâi la Târgu Mureş şi, în 2013, la Cluj-Napoca. Este pentru prima dată, după treisprezece ediţii, când Festivalul nu are loc.

Dintre cele mai importante trupe invitate în cele treisprezece ediţii amintim: The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, Guano Apes, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Freestylers, Gogol Bordello, Kosheen, The Rasmus, Ferry Corsten, Pendulum, Tiesto, ATB, Parov Stelar, Apocalyptica, Goldie, Morcheeba, Chumbawamba Nero sau Netsky.

Pentru anul 2014, echipa organizatorică a festivalului şi-a propus să vină cu un concept nou care să revitalizeze festivalul şi să îl aducă din nou pe lista evenimentelor apreciate de public şi realizate cu profesionalism. Totuşi, alături de motivele mai sus amintite, timpul a fost de asemenea prea scurt pentru implementarea unei astfel de restructurări.

Sperăm ca anul 2015 să fie prielnic organizării evenimentelor culturale de anvergură, iar Festivalul Peninsula să îşi recapete locul câştigat printre acestea.

Regretam anularea festivalului din acest an si speram ca echipa de organizare sa revina cu forte proaspete si noi in 2015. Festivalul Peninsula a fost indragit de-a lungul timpului de catre publicul de pretutindeni, asadar le dorim succes inca de pe acum pentru organizarea festivalului de anul viitor!