de | | 2 Minute

In perioada 16 – 19 mai va avea loc la Cluj, prima editie a festivalului Napoca Jazz Blues & Wine, in cadrul Napoca International Music Fest. Locul in care se va desfasura este in aer liber, pe terasa Casinoului Parcului Central, alaturi de un bufet „all you can eat” si o degustare de vinuri. Se anunta a fi un eveniment „pentru toate simturile”, care sa rasfete gusturile rafinate ale clujenilor in materie de muzica si gastronomie.

Ziua Internationala a Jazz-ului care a fost sarbatorita pe 30 aprilie si la Cluj, a dat parca startul evenimentelor de acest tip in oras, fapt care nu poate decat sa ne bucure. Cultural si artistic Clujul devine din ce in ce mai activ, apropiindu-se cu pasi repezi de 2015 cand va fi capitala culturala europeana a tineretului. Speram ca prin anvergura evenimentelor si initiativelor clujene, vom putea candida chiar si pentru Capitala Culturala Europeana in 2021.

Revenind la Festivalul Napoca Jazz Blues & Wine. Povestea acestuia este foarte interesanta, deoarece am observat cu totii ca initiativa a fost luata destul de recent. Pana pe 16 mai, cand vor debuta concertele, evenimentul are nevoie sa devina cat mai vizibil online si nu numai, pentru ca cel putin din punct de vedere muzical, merita un public cat mai numeros.

Artistii care ne vor incanta auzul, sunt de talie internationala si au venit in Romania cu ocazia Festivalului de Jazz de la Sibiu. Organizatorul acestui renumit festival, a sugerat iubitorilor de jazz influenti din Cluj sa ofere si orasului nostru un eveniment „jazzistic”, international, avand in vedere ca artistii vor canta deja oricum pe scena sibiana. Astfel s-a nascut Napoca Jazz Blues & Wine.

Programul festivalului pe seri este urmatorul :

Joi 16 mai, ora 19.00 :

Drum Kitchen Berlin (Germania)
Omri Mor & Andalou Jazz Project (Israel)
Carlos Maza & Familia (Spania)

Vineri 17 mai, ora 19.00

Steve Houben Quartet (Belhia)
Mario&The Teachers (Romania)
Marcian Petrescu & Trenul de Noapte (Romania)

Sambata 18 mai, ora 20.00

Lucian Ban & Mat Maneri (SUA)
Antonio Flinta Quartet (Italia)
Nightlosers (Romania)

Duminica 19 mai, ora 19.00

Richard Galliano
Tangaria New Quartet (Franta)
Grzegorz Kamas Quintet (Polonia)
Vali „SirBlues” Racila (Romania)
Straight from the Bottle (Romania)

Il vom avea prezent sambata seara pe renumitul jazzman nascut la Cluj Lucian Ban, care vine de aceasta data ca ambasador muzical al SUA. Acesta a sustinut pe 26 aprilie un concert remarcabil la Opera Maghiara, cu ocazia lansarii albumului „Elevation”. La Napoca Jazz Blues & Wine, Lucian Ban ne va incanta auzul cu teme transilvanene pe ritm de jazz, lansand totodata albumul „Transylvanian Concert”.
O mica mostra muzicala gasiti aici : https://www.youtube.com/watch?v=XxrAlW0dTdU

Speram ca vremea va tine cu organizatorii festivalului cat si cu iubitorii de jazz din Cluj. Oricum serile se anunta a fi speciale, alaturi de o atmosfera unica, data de de artistii pe care rar ii putem prinde pe toti impreuna, in cadrul unui eveniment in Romania.

Biletele se pot achizitiona de la Agentia Teatrala sau de la Casa Jazz, contravaloarea acestora fiind intre 70 si 90 de lei.

Iulia Pardau