Cluj-Napoca va găzdui primul festival de circ contemporan din România: Cluj Circus Days

de | | 3 Minute

Cluj Circus Days 2022

În perioada 29 – 31 iulie 2022, numeroși artiști de circ și pasionați ai circului contemporan din țară și din străinătate se vor aduna la Cluj pentru 3 zile de ateliere, spectacole și concursuri dedicate publicului de toate vârstele.

Spectacole de circ contemporan, animații stradale, jonglerie cu foc și leduri, ateliere și piste de inițiere, jocuri și concursuri de circ, activități pentru toate vârstele și abilitățile – de toate acestea vor avea parte cei care vor participa la Cluj Circus Days 2022 în perioada 29-31 iulie 2022.

Organizatorii și artiștii festivalului își doresc să promoveze circul contemporan ca o nouă formă de artă, sport și educație alternativă, o pasiune ce aduce imense beneficii la nivel personal și de grup. Pentru a atrage un număr cât mai mare de persoane la eveniment, participarea la festivalul de anul acesta va fi gratuită.

„Circul deschide porți și te umple de bucurie! Festivalul Cluj Circus Days este un vis vechi și felul meu de a împărtăși această bucurie și altora. Îmi doresc să ne cunoaștem între noi, cei care practicăm artele circului și împreună să arătăm și altora ce frumoasă și benefică este această activitate!

Pot să spun că am crescut cu circul. Începând din adolescență, întotdeauna a făcut parte din viața mea. Pe lângă faptul că mă dezvoltă și mă provoacă permanent să-mi depășesc limitele, mă ajută și să mă relaxez, să fiu mai prezentă. Datorită acestei activități, am cunoscut prieteni dragi, atât în Cluj, unde organizez evenimente pentru a răspândi această pasiune și altora, cât și în călătoriile mele de pretutindeni.” – Ana Leoca, fondatoarea asociației Circus Fairies și organizatoarea Cluj Circus Days.

Cluj Circus Days 2022

Este științific demonstrat faptul că învățarea abilităților de circ oferă o serie bogată de beneficii practicanților de orice nivel: creșterea capacității de atenție și concentrare, dezvoltare personală și a laturii sociale, îmbunătățirea sănătății mentală și emoționale – totul într-o atmosferă necompetitivă și distractivă.

Prima ediție Cluj Circus Days a fost planificată inițial pentru anul trecut, însă din cauza restricțiilor de pandemie festivalul s-a transformat într-o adunare restrânsă de jongleri și activități online. Din acest motiv, organizatorii au reluat anul acesta cu și mai mult avânt ceea ce și-au propus pentru anul trecut.

Evenimentul va fi, pe de o parte, un festival de circ contemporan pentru participanții de toate vârstele, indiferent de nivelul de cunoștințe din domeniul circului. În același timp va fi și o convenție de circ dedicată comunității naționale a artelor circului cu activități special dedicate lor, activități totodată impresionante pentru public.

Prima zi a evenimentului Cluj Circus Days, 29 iulie 2022, este rezervată comunității de circ contemporan din România, astfel că cei care au jonglat vreodată cu orice obiect, au făcut echilibristică pe slackline, picioroange, monociclu etc, s-au jucat cu poi-urile sau au făcut acrobații la orice nivel de experiență sau dificultate, sunt invitați vineri începând cu ora 16:00 la Camping Colina pentru a participa la activitățile special dedicate lor.

Pentru cei care sosesc din alte orașe, există posibilitate de cazare cu cortul în campingul din incinta festivalului.

Toți vizitatorii festivalului vor putea încerca jonglerie cu diverse obiecte, flowarts cu poiuri, acrobație aerială și acrobalance, trasee de echilibru, provocări pe monociclu și multe altele. În seara de sâmbătă, scena deschisă va găzdui scurte reprezentații de circ, iar pe înserate jongleriile cu foc își vor arăta măiestria pe muzică creată pe loc de o trupă de toboșari și muzicieni. Serile se vor încheia cu petreceri și multă voie bună.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului Cluj Circus Days 2022.

*** Cluj Circus Days este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului vor fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Comunicat de presă