Famous – o lume fantastica…

de | | 4 Minute

Famous  – o lume fantastica…

Perioada aceasta a anului aduce un plus de dinamism orasului. E perioada festivalurilor, a artelor si a culturii, a ideilor inovative si a creativitatii artistice. Acum ies la iveala vise, acum vezi pe strazile Clujului oameni ce ascund in ei motorase motivationale extraordinare si resurse de energie, parca, inepuizabile.

Si cum se apropie Zilele Clujului, ne-am amintit de niste oameni pe care ii apreciem, pe care i-am cunoscut recent si care ne-au starnit interesul – caci ne-au infrumusetat, la propriu, un moment important pentru noi.

Este vorba despre Famous. O companie de teatru, acrobatie si jonglerie care reuseste sa infrumuseteze decorul vietii de zi cu zi cu elemente originale, venite parca dintr-o lume a fanteziei si a povestilor!…
famous cluj (31)

Dar ce inseamna., concret, Famous ? Poate multi dintre voi ii recunoasteti, i-ati vazut la festivaluri sau targuri, pe la evenimente private sau deschise publicului larg.
Famous sunt un grup de tineri actori, cu mult potential artistic si creativ, care au reusit sa asocieze armonios ideea de prestatie si creatie artistica, cu cea de profesionalism mereu in perfectionare.

Aceasta companie este materializata de doi tineri, care se ocupa, pe langa prestatiile artistice propriu-zise, de partea de creatie. Ei sunt acel motoras motivational si creator, cei care concep si aduc la viata Ideile: Alexandra Margineanu – designerul artistic al companiei si Cezar Lungu, cel care pune in practica ideile Alexandrei, se ocupa de regie si, totodata, de scenografie, coregrafie, de crearea propriu-zisa a unui spectacol sau a unui personaj.

famous cluj (27)Totul a inceput, asa cum spun chiar ei, din ,,dorinta de a ne exprima si de a aduce un plus de culoare intr-o paleta monotona pe care o numim viata.” Astfel, in 2006 au reusit sa puna in scena un autentic dans teatral cu marionete care a introdus publicul intr-o lume in care ,,cadenta ceasului era pasul principal al coregrafiei.”
Acesta a fost inceputul: o dorinta de ajunge la public intr-un mod inedit, de a-si aduce la viata ideile, de a crea arta de mare clasa pentru si impreuna cu oamenii care ii urmaresc. O dorinta de a crea dintr-o imagine – o lume ireala, o lume perfecta.

Datorita unicitatii perfectibile a fiecarui eveniment , pe parcursul anilor au avut numeroase colaborari cu firme private, participari la evenimente – de la botezuri, petreceri aniversare, promovare de brand-uri, pana la targuri sau festivaluri importante de arta, astfel , Famous a prins tot mai mult contur si a crescut de la un eveniment la altul, si paradoxal, in acelasi timp, a lasat mereu ,,usi” deschise pentru colaboratori vechi si noi prin ideile neconventionale.

Astfel, in 2010, au creat ,,Regatul” si Bufonii Regali, pentru festivalul de teatru de la Iasi, un univers feeric, cu personaje care au ajuns in scurt timp sa fie foarte indragite de public si sa fie asociate rapid si usor cu ceea ce Famous reprezinta.

De atunci, Famous ne ofera o portie buna de arta si entertainment, aducand in lumina reflectoarelor spectacole de mima si pantomima cu un repertoriu original si special: momente de acrobatie, jonglerii, magie, animatie, fachirism, coregrafii cu poi, animatie pe catalige, statui vii, personaje de poveste, zane, pirati sau chiar un Mos Craciun care ramane loial inceputurilor sale si e cat mai aproape de punctul de origine.

Daca mai adaugam si show-uri dinamice cu o serie de catalige speciale pentru sarituri de pana la 4m inaltime sau statui grecesti si statui in levitatie, ajungem sa ne intrebam cum (si cand?) reusesc cei de la Famous sa dezvolte toate aceste idei si concepte, si sa le puna in practica atat de eficient si profesionist, dar uman si placut ochiului.

Daca discuti cu ei, primul lucru pe care il observi e cat de implicati sunt in ceea ce fac. Sunt oameni care iubesc si care cred in ceea ce fac; Alexandra si Cezar dau totul pentru ideile si proiectele pe care le dezvolta: ,, Noi vedem arta asemenea unui sincron al respiratiilor noastre”. Motivatia lor interioara e ceea ce a facut ca Famous sa devina un ,,condiment” atat de apreciat in cadrul evenimentelor de orice tip!

famous cluj

Si pentru ca, asa cum spuneam la inceput, Zilele Clujului sunt pe-aproape, va propunem sa ii descoperiti pe cei de la Famous (caci da, pregatesc ceva deosebit pentru noi): veti pasi intr-o altfel de lume, veti fi scosi din rutina zilnica si, pe langa momentele unice de entertainment primite, veti descoperi, poate, ca lumea poate fi vazuta si cu alti ochi…

Contact:
Site: www.famousdance.ro
Facebook: www.facebook.com/likefamous
Telefon: 0749.326687