De ce companiile aleg să-și externalizeze procesele tehnologice?

de | | 2 Minute

De ce companiile aleg să-și externalizeze procesele tehnologice?

Întreprinderile ajung să se confrunte cu tot mai multe provocări în zilele noastre. Mediul digital a devenit extrem de competitiv, iar a depăși costurile estimate inițial poate avea repercusiuni asupra operațiunile în curs de desfășurare ale unei companii, dacă acestea nu sunt monitorizate eficient. Reducerea costurilor ar putea afecta calitatea serviciilor, prin urmare, ar putea produce pierderi în ceea ce privește clienții unei companii. Una dintre cele mai eficiente abordări pentru a contracara posibilele efecte negative constă în externalizarea proceselor către furnizori de IT outsourcing de încredere. Practic, întreaga industrie de software development este un exemplu în acest sens.

Competiția accelerată din tehnologie ar putea avea un impact în cazul companiilor care nu reușesc să se mențină cu un pas înaintea competitorilor lor. În acest caz, există, câteva aspecte care ar trebui examinate:

  • Continuarea operațiunilor în curs de desfășurare în speranța că nu vor apărea situații problematice;
  • Contractarea unei echipe de specialiști IT experimentată și competentă;
  • Externalizarea acestor cerințe către o terță parte.

Această primă alegere va duce adesea la un rezultat negativ, iar a doua poate fi nerealistă din cauza lipsei de fonduri sau a incapacității de a oferi instruire la fața locului. De aceea părțile implicate pot beneficia de pe urma acestora, cu ajutorul companiilor care furnizează  servicii de IT outsourcing.

În ceea ce privește a treia opțiune,  singura responsabilitate a acestor companii care oferă IT outsourcing este de a oferi clienților lor cele mai noi servicii. În plus, experții din domeniul IT dedicați sunt disponibili imediat în cazul în care apare o problemă.

Al doilea avantaj al acestei abordări îl reprezintă rentabilitatea investiției pe termen lung. Deși e adevărat că externalizarea va necesita un anumit angajament financiar, adevărul este că aceste cheltuieli vor fi compensate prin obținerea unui nivel mai mare de eficiență. Astfel că, angajații își pot concentra atenția asupra altor preocupări de bază, cum ar fi vânzările, marketingul, dezvoltarea noilor produse sau servicii, dar nu în ultimul rând relațiile cu clienții.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.