Excursie Grădina Zmeilor

de | | 2 Minute

Excursie Grădina Zmeilor

Cluj.com, în parteneriat cu Retro Youth Hostel, organizează excursii de o zi la Grădina Zmeilor, în datele de 31.05.2014 şi 28.06.2014.

Preţ transport dus-întors: 40 lei / persoană sau 35 lei cu City Card.
Drumul va fi parcurs cu autocarul. Excursia se organizeaza cu minim 15 persoane.

Informaţii şi înscrieri: [email protected] , 0264.546789

I. Tipul traseului

Traseu recomandat pentru orice categorie de vârstă, mai ales pentru cei pasionaţi de ieşirile în natură. Traseul are o dificultate redusă şi nu pune probleme deosebite.

Căi de acces: Cu maşina – Cluj-Napoca – DN1F în direcţia Sânpaul – Sâncraiul Almaşului – Sânmihaiu Almaşului – Gâlgăul Almaşului, apoi urmăriţi indicatorul (75 km în total, care se pot parcurge în aprox. o oră şi jumătate).
Durata traseului: 1 zi, mai multe sau concediu.

II. Activităţi de agrement: plimbări, drumeţii.

III. Descrierea traseului:

Arie protejată, Grădina Zmeilor este o rezervaţie naturală de tip geologic şi peisagistic. Zona prezintă formaţiuni stâncoase rezultate în urma acţiunii aerului, a apei şi a procesului de alunecare. Formele lor neregulate şi bizare au incitat imaginaţia oamenilor, acestea fiind botezate după chip şi asemănare în Fata Catanei, Zmeul şi Zmeoaica, Moşu, Călugăru, Căpitanul, Soldaţii, Eva, Degetul, Sfinxul, Acul Cleopatrei. Denumirea de Fata Catanei, sub care mai e cunoscută Grădina Zmeilor, provine de la legenda conform căreia o fată s-a îndrăgostit de o catană, iar mama ei vitregă, hotărâtă să o pedepsească, aruncă un blestem asupra ei, transformând-o într-o stană de piatră.

Cei care vor să se ia „la trântă” cu zmeii, o pot face într-un singur fel: admirând şi respectând aceşti giganţi de stâncă, unici în Europa. Pentru temerari, unele culoare pot fi străbătute de la un capăt la altul, în tmp ce altele au semn de interzis. Şi pentru că pe tărâmul zmeilor joci după reguli zmeieşti, cei care ajung aici sunt rugaţi să nu escaladeze stâncile. Pericolul prăbuşirii odată cu ele este crescut.

Photo credit: greenzonelife.wordpress.com