Evenimente europene la Cluj | Calendar pentru luna martie

de | | 3 Minute

Evenimente europene la Cluj în martie

Suntem în luna Mărțișorului, iar orașul nostru ne-a pregătit o serie impresionantă de evenimente europene la Cluj chiar acum, la început de primăvară.  Aceste evenimente își propun să adune comunități întregi de oameni pentru a discuta, dezbate și analiza diferite chestiuni de interes european. Iată așadar ce ne așteaptă în următoarea săptămână: evenimente europene la Cluj.

Foto sus: Radut Eddie

International Youth Summit of Transilvanya

Evenimente europene la Cluj International Youth Summit of Transylvania

Primul din seria de evenimente europene la Cluj este International Youth Summit of Transylvania. Acesta va avea loc luni, 18 martie 2019 de la ora 10:00, la Transylvania College. Acest eveniment se va desfășura sub patronajul președintelui României. De asemenea, vor participa, în calitate de speakeri, Dacian Cioloș, primarul Emil Boc și Nigel Bellingham, director al British Council Romania. Vor participa delegați din 7 țări, de pe 4 continente: Statele Unite ale Americii, China, Anglia, Germania, Africa de Sud, Bangladesh și România. Tema acestei conferințe va fi Change the World of Tomorrow by Discussing the World of Today. În cadrul acesteia, se vor discuta chestiuni precum dreptul la educație, creșterea naționalismului extrem în lume, diversitate și toleranță. Coordonatorul acestei conferințe va fi Erik Birinyi, elev în clasa a X-a  la Transylvania College.

Startup Europe Summit

Evenimente europene la Cluj Startup Europe Summit 2019

Un alt eveniment organizat la Cluj-Napoca este Startup Europe Summit. În cadrul acestei conferințe, diverși antreprenori din diferite domenii vor veni pentru a-și spune povestea și a discuta Startup-urile tehnologice. În cadrul conferinței Startup Europe Summit vor participa oameni de afacere precum Jeff Burton (co-fondator Electronic Arts), Simon Schaefer (co-fondator și CEO al Factory), Bindi Karia (fondator al Bindi Ventures) și mulți alții. Conferința este organizată în parteneriat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Primăria municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc în perioada 21-22 martie 2019.

Conferința “Fraternitatea italo-română – La fratellanza italo-romena”

Evenimente europene la Cluj Fraternitatea româno-italiană

Pe data de 24 martie 2019, va avea loc conferința “Fraternitatea italo-română – La fratellanza italo-romena”. Unul dintre marile evenimente europene la Cluj din luna martie, aici vor participa diferiți speakeri care vor analiza relațiile dintre Romțnia și italia, pe fonduri economice, politice sau sociale. Câteva dintre persoanele care vor participa la această conferință sunt: comisarul European Corina Crețu, Mitropolitul Andrei, primarul Clujului, Emil Boc, consulul onorific al Italiei la Cluj, Massimo Novali, și alții. Evenimentul va fi structurat în două părți. Prima parte va fi de tip conferință publică, iar a doua va fi de tip workshop. În cadrul celei de-a doua părți, se va putea discuta despre relațiile celor două țări. De asemenea, se vor discuta și aspectele sociale determinate de fenomenul imigrației.

Conferința COTER

Evenimente europene la Cluj conferința COTER

Nu în ultimul rând, în luna martie va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente europene la Cluj. Este vorba despre conferința comisiei COTER. Aceasta va aduce la un loc membri ai Comitetului European al Regiunilor. Tema care va fi discutată și dezbătută din cadrul acestei conferințe este „Susținerea și dezvoltarea unei politici de coeziune eficiente pornind de la autoritățile locale și regionale din Uniunea Europeană”. În cadrul acesteia, vor participa următorii: comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, vicepreședinta Consiliului Regional Nouvelle-Aquitaine, Isabelle Boudineau, ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba și președintele delegației române la CoR, Robert Negoiță. Aceasta va fi cea de-a 22-a ediție a conferinței COTER și va fi organizată chiar aici, la Cluj.