Evenimente în cadrul Month of Young Musicians

de | | 3 Minute

Evenimente în cadrul Month of Young Musicians

Month of Young Musicians continuă cu Integrala Simfoniilor de J. Brahms vineri, 30 ianuarie 2015

Filarmonica de Stat „Transilvania” îşi continuă Luna Tinerilor Artişti (Month of Young Musicians) – primul proiect din cadrul programului Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului în 2015, cu două concerte speciale, ce prezintă Integrala Simfoniilor de Johannes Brahms, sub bagheta tânărului dirijor Daniel Cohen – un artist cu un deosebit farmec şi entuziasm, o prezenţă de admirat la pupitrul dirijoral.

Cele patru simfonii semnate de Brahms vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii în două concerte simfonice succesive, unul în data de 30 ianuarie, iar celălalt în 6 februarie, ambele începând cu ora 19, pe scena Colegiului Academic.

Alăturat aveţi la dispoziţie şi invitaţia dirijorului: www.youtube.com/watch

Month of Young Musicians propune tinerilor, şi nu numai, o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mediu cultural vast şi o mai bună cunoaştere a ceea ce are de oferit Capitala Tineretului în 2015, în materie de evenimente muzicale. Pentru mai multe detalii vă invităm pe website-ul oficial al Filarmonicii: www.filarmonicatransilvania.ro şi pe profilul proiectului Month of Young Musicians înscris pe platforma www.cluj2015.eu.

Fost membru al programului Gustavo Dudamel Fellowship realizat alături de Los Angeles Philharmonic, Daniel Cohen a fost numit recent Kapellmeister la Deutsche Oper Berlin unde va dirija, în stagiunea 2015-16, reprezentaţii precum Lucia di Lammermoor, Bărbierul din Sevilla, La Traviata, Flautul Fermecat şi Don Giovanni.

Daniel Cohen a debutat alături de Canadian Opera Company cu o reprezentaţie a operei La clemenza di Tito în viziunea regizorală a lui Christopher Alden. Având o activitate bogată în Italia, Daniel Cohen a realizat în anul 2013 premiera italiană a dramei muzicale Maria di Venosa de Francesco D’Avalos la Festival della Valle d’Itria şi a deschis stagiunea din 2012 de la Teatro Lirico di Cagliari cu o nouă reprezentare a operei Don Quijote de Massenet.

Stagiunea 2013-14 îl surprinde pe Daniel Cohen dirijând reluarea operei Rigoletto la New Israeli Opera şi două spectacole în aer liber cu opera Don Giovanni la Festivalul de Operă din Acco, organizat de aceeaşi instituţie. În vara anului curent se va reîntoarce la Festival pentru a dirija Nunta lui Figaro şi, în 2016, Cenuşăreasa pe scena principală. La Israeli Opera, Daniel Cohen a realizat şi reprezentaţii ale operelor Otello de Verdi, Lady Macbeth din Mtsensk de Şostakovici, Dama de pică de Ceaikovski şi Wozzeck de Alban Berg.

Colaborările cu orchestra din această stagiune includ o reîntoarcere la Los Angeles Philharmonic şi la Orchestra del Maggio Musicale din Florenţa şi debuturile cu orchestrele Milwaukee Symphony, Tampere Philharmonic şi Orchestre de Chambre din Lausanne.

Momente importante din stagiunea trecută includ colaborări cu Orchestra dell’Arena di Verona şi London Symphony Orchestra Chamber Ensemble. Alte colaborări recente includ Orchestre National de Montpellier, Oxford Philomusica şi European Union Chamber Orchestra. Daniel Cohen a debutat recent cu Orchestra of NorrlandsOperan şi se va reîntoarce la pupitru în stagiunea 2015-16.

Daniel Cohen este directorul muzical al Jersey Chamber Orchestra unde a lucrat cu artişti precum Nicola Benedetti, Sophie Bevan, Alison Balsom, Lawrence Zazzo şi Sitkovetsky Trio. Este, de asemenea, director artistic al Gropius Ensemble, specializat pe o sinteză între muzică şi teatru, cu colaborarea actorului Itay Tiran.

Din anul 2011 până în 2013, Daniel Cohen a participat la Lucerne Festival Academy’s Composer Project unde a lucrat alături de Pierre Boulez. Înainte, a fost dirijor asistent al lui Daniel Barenboim la West-Eastern Divan Orchestra.

Vineri, 30 ianuarie 2015, ora 19, Abonament nr. 13
Colegiul Academic
Concert simfonic
Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Daniel Cohen dirijor (Israel)

Integrala Simfoniilor de Johannes Brahms
Simfonia nr. 1 în do minor, op. 68
Simfonia nr. 2 în Re major, op. 73

Vineri, 6 februarie 2015, ora 19, Abonament nr. 14
Colegiul Academic

Concert simfonic
Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Daniel Cohen dirijor (Israel)

Integrala Simfoniilor de Johannes Brahms
Simfonia nr. 3 în Fa major, op. 90
Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98

PREŢUL BILETELOR:

Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia.

20 lei preţ întreg / concert
10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / concert

Atenţie: În ziua concertului, Agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!
Pentru a primi cele mai recente informaţii cu privire la activitatea Filarmonicii, vă invităm să deveniţi fani Facebook. Pentru a accesa pagina de Facebook a Filarmonicii, cluck aici.