European BEST Engineering Competition

de | | 2 Minute

European BEST Engineering Competition

 

 

Anul acesta, BEST Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea Tehnică și SHARE, alături de Emerson, în calitate de partener și Schlumberger și Frequentis, în calitate de sponsori, organizează a 10-a ediție de EBEC (European BEST Engineering Competition). Acesta este o competiție inginerească care le oferă studenților cu abilități tehnice și creative posibilitatea de a-și pune în practică ideile originale și neconvenționale.

Concursul va avea loc în perioada 21-22 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților și constă în două provocari diferite, anume Team Design și Case Study, la care se pot înscrie toți studenții din cadrul Universității Tehnice.

Pe baza cunoștințelor dobândite în facultate, studenții își vor dezvolta noi abilități tehnice și vor da soluții practice probelor la care sunt supuși, lucrând împreună, în echipe de câte 4 persoane. Echipele câștigatoare de la fiecare dintre cele două probe vor merge mai departe la etapa regională de la Brașov (EBEC Romania & Republic of Moldova), unde vor concura împotriva studenților finaliști din Bucureşti, Braşov, Chişinău, Iaşi și Timişoara, pentru a se califica la etapa europeană de la Porto.

Concursul de Team Design, organizat împreună cu partenerii noștrii, Emerson, are ca scop realizarea unui prototip care îndeplineşte anumite condiţii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate. Acest mecanism va trebui proiectat de către echipa participantă din materiale neconvenţionale într-un timp prestabilit de organizatorii. Spre deosebire de competiția descrisă anterior, cea de Case Study constă în analizarea și rezolvarea unei probleme reale a societății, fără construirea efectivă a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, ci dezvoltând o soluție teoretică. În final, echipele trebuie să convingă juriul prin argumentare soluției lor sub forma unei prezentări.

Așadar, dacă vrei să beneficiezi de această experiență unică, vrei să îți testezi limitele și să pui în practică o altfel de inginerie decât ce inveți la facultate, înscrie-te până în data de 16 noiembrie la una sau mai multe probe iar tu și echipa ta puteți ajunge în finala din Portugalia.

Te așteptăm să participi sau să-ți susții echipa preferată în una din cele două zile de concurs. Pentru mai multe informații, dar și pentru formularul de aplicare, intră acum pe site-ul nostru ebec.bestcj.ro.

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie internaţională alcătuită în prezent de 96 de Grupuri Locale BEST din 33 de țări din Europa, ajungând să aibă peste 3000 de membri activi.
Grupul Local BEST Cluj-Napoca este o organizație non-guvernamentală care funcționează de 20 de ani. Este format din voluntari, studenți ai Universităţii Tehnice, un grup de tineri entuziaşti, peste 75 de membrii activi, cu scopul de a promova diversitatea și de a ajuta toti studenții de profil tehnic să dobândească o gândire internațională. Prin intermediul evenimentelor organizate, BEST oferă studenților posibilitatea de a-și dezvolta abilități tehnice utile în viitoarea carieră de inginer sau antreprenor, realizând o punte de legatura între universitate, studenți și companii.