Ești dependent de jocurile de noroc? Află care sunt primele semne!

de | | 4 Minute

Când aud de dependență, majoritatea oamenilor se se gândesc în primul rând la substanțe, fie că este vorba de alcool, tutun, alte substanțe ilicite și chiar alimentele.

Deși jocurile de noroc au fost introduse de mult timp în categoria activităților care provoacă dependență, recunoașterea semnelor de avertizare nu este întotdeauna la fel de simplă ca și în cazul altor tipuri de dependență. O noapte distractivă la bar nu te va face să crezi că ești alcoolic, dar o noapte întreagă petrecută la cazino te-ar putea face să revii din nou și din nou la jocurile de noroc. Și chiar dacă ai putea crede că te întorci mereu pentru campaniile promoționale tentante oferte (rotiri gratuite, bonusuri de bun venit, bonificații la reîncărcare, etc.), realitatea este cu totul alta.

În cele ce urmează, vom explica semnele care ți-ar putea arăta o dependență față de jocurile de noroc.

1. Te ascunzi de familie și prieteni

Când începi să ascunzi anumite comportamente, deoarece știi bine că greșești, atunci poți să îți pui un mare semn de întrebare.

Pentru un procent bun de jucători, fie că este vorba de pariori sportivi sau de jucători de cazino, jocurile de noroc pe bani reali sunt o activitate socială. Probabil că și tu pariezi pentru că îți place să simți fiorul de adrenalină. Când ai ajuns în punctul în care simți că trebuie să ascunzi această pasiune, ca să nu fii judecat de cei apropiați, acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă.

Dacă minți când un prieten întreabă despre ultima dată când ai jucat la pariuri sau nu poți să fii sincer despre cât de des ai vizitat cazinoul sau casa de pariuri sportive, gândește-te la motivele pentru care ascunzi adevărul. Poți să-i minți pe alții, dar nu te poți minți pe tine. Ceea ce poți însă să faci este să iei atitudine atunci când lucrurile scapă de sub control.

pariezi-bani

2. Pariezi bani de care nu te poți lipsi

Una dintre cele mai comune caracteristici ale dependenței de jocuri de noroc este să faci pariuri folosind bani pe care pur și simplu nu-ți poți permite să-i pierzi. Aceasta poate fi o parte din bugetul pe care l-ai alocat pentru lucruri esențiale, cum ar fi chiria, mâncarea sau îngrijirea copiilor.

Dacă te surprinzi vreodată gândind că este obligatoriu să câștigi un pariu pentru a scăpa de problemele financiare în care singur te-ai băgat, este necesar să faci un pas înapoi și să recunoști impactul pe care îl au jocurile de noroc asupra ta.

În plus, dacă te-ai gândit vreodată să iei un împrumut pentru a plăti o datorie acumulată la cazino sau din cauza jocurilor de noroc sau, mai rău, ai luat deja un împrumut pentru a paria, atunci este timpul să-ți reevaluezi obiceiurile.

3. Pariezi la jocuri pe care nu le cunoști sau care nu te pasionează

Nu este nimic în neregulă să pariezi pe orice meci de fotbal care este la televizor într-o anume seară. Cel puțin ai șansă să urmărești meciul și să acumulezi noi informații referitoare la echipele care joacă.

Pariurile sportive ar trebui să facă jocurile mai distractive. Când însă miza ta este mică, experiența ta poate fi interesantă și captivantă. Cu toate acestea, dacă joci la fiecare eveniment sportiv pe care îl poți găsi online, o faci din motive greșite.

Când pariurile tale încep să iasă în afara sferei divertismentului, obiceiul tău a paria începe să scape de sub control. Într-un fel, te controlează el pe tine. Dacă pariezi în mod regulat pe evenimente sportive despre care ori nu ști, poate ar fi cazul să te întrebi de ce faci acest lucru: pentru plăcerea sportului sau pentru dorința de a paria?

nu-te-mai-bucuri

4. Nu te mai bucuri de jocurile de noroc

Pentru majoritatea jucătorilor, fiorul de adrenalină care însoțește fiecare pariu este unul dintre factorii importanți pentru care trec pragul unui cazino. Când acel sentiment începe să fie înlocuit de anxietate și stres, atunci ar trebui să conștientizezi faptul că s-ar putea să ai o problemă.

În același mod în care dependenții de droguri sau alcool dobândesc o toleranță față de o anumită substanță, la fel și dependenții de jocuri de noroc construiesc o toleranță față de fiorul jocurilor de noroc.

Pentru acești jucători, pentru a atinge același nivel de emoție, mizele trebuie să fie din ce în ce mai mari. Asta înseamnă pariuri care pot avea un impact negativ asupra propriei vieți lor.

5. Pariezi toți banii disponibili

Dacă simți că nu poți pleca până când nu-ți pierd toți banii de fiecare dată când mergi la jocuri de noroc, aceasta este o problemă serioasă.

Dacă fost recent într-un cazino, s-ar putea să fi observat o parte din acest tip de comportament la jucătorii de sloturi. Aceștia sunt adesea oameni care stau ore în șir în fața mașinii de sloturi, învârtind rolele la nesfârșit. Uneori, poți recunoaște o dependență de jocuri de noroc doar observând.

Acest timp de comportament este însă aplicabil și altor jocuri. Atunci când nu vrei să părăsești cazinoul până nu cheltui toți banii este clar că ai o problemă.

Concluzie

Trebuie remarcat faptul că dependența, în sine, este o problemă reală și poate fi diagnosticată din punct de vedere medical. Dacă simți că nu mai ai controlul asupra comportamentului tău în ceea ce privește jocurile de noroc, atunci este cazul să ceri ajutor. Discută cu familia ta, cu apropiații în care ai încredere și folosește toate instrumentele pe care le ai la îndemână pentru a depăși această etapă.


Articol publicitar
Decizie Licență clasa a II-a pentru persoanele afiliate, Nr. 1879 / 20.10.2016.
Participarea la jocurile de noroc este interzisă persoanelor cu vârsta sub 18 ani.
Astfel de activități pot crește riscul de adicție. Consultați www.jocresponsabil.ro, 0800 800 099.