Escape from The Museum!

de | | 2 Minute

Escape from The Museum!

Declar oficial ca noua mea dependenta si pasiune sunt jocurile de evadare (room escape games)!

Inveti de-a lungul anilor sa ,,evadezi” din fel si fel de situatii, mai mult sau mai putin placute. Procesul acesta de evadare, desi nu constientizam si nici nu il apreciem prea mult, presupune insa o serie de abilitati pe care ti le dezvolti implicit.
Sa gasesti calea de ,,evadare” sau, de fapt, solutia la problemele cu care te confrunti este o provocare careia ii facem sau nu fata.

In Cluj au luat amploare, in ultimul an, aceste asa-numite jocuri reale de evadare. Pe scurt, sunt activitati cu scenarii unice, in care esti inchis intr-o camera impreuna cu alti participanti. Din momentul in care usa s-a inchis in urma voastra, aveti la dispozitie 60 de minute pentru a rezolva ,,puzzle-ul” si a iesi din camera. Veti gasi indicii, obiecte, mesaje care va vor ajuta sa rezolvati dilema in care va aflati.

Miercuri am fost la The Museum! Este un loc deosebit, in centrul Clujului. Un muzeu plin de secrete, mister si semne de intrebare.
Nu stiu cati isi mai amintesc serialul Relic Hunter – Vanatoarea de comori (era difuzat la televizor pe la inceputul anilor 2000 cred), dar timp de 60 de minute asa ne-am simtit: patru oameni intr-o mini expeditie, in cautare de artefacte, antichitati, relicve de mare importanta!

Poate paradoxul care m-a uimit la Escape from the Museum este ca in ciuda faptului ca esti constient de presiunea timpului, in nici un mod acest lucru nu diminueaza starea de bine pe care o ai pe tot parcursul jocului.
Poate pentru ca provocarea in sine este alta: sa invatam sa observam lumea si obiectele din jurul nostru, sa ne obisnuim sa privim realitatea imediata cu atentie, cu ochii larg deschisi, sa ne lasam curiozitatea sa zburde si, mai ales, sa comunicam unii cu ceilalti, sa ne impartasim descoperirile, intrebarile, nedumeririle sau bucuriile.

In plus, abia acum iti dai seama cat de dor iti era sa te joci! Sa fii intr-o echipa, sa accepti o provocare, sa misuni dintr-un loc in altul al camerei, sa cauti, sa intrebi si, cand momentul vine, sa descoperi si raspunsurile!

Experienta e unica, noi asteptam deja noua varianta a jocului!

Intre timp, suntem tare mandri sa anuntam intreaga comunitate de vanatori de comori ca am descoperit secretul de la The Museum in 52 de minute!

the museum cluj joc real de evadare