Emil Boc este Primarul Anului 2018, iar Clujul deține „Best Smart City Project”

de | | 2 Minute

Emil Boc este Primarul Anului 2018 – distincție pentru proiectele Smart City din Cluj

Primarul Emil Boc a fost distins luni, 10 decembrie, cu premiul Primarul Anului 2018 („Mayor of the Year”) în cadrul Galei Romanian Smart City Industry Awards 2018. Ca atare, premiul acordat se datorează demersurilor de promovare a proiectelor de tip Smart City la nivelul municipiului Cluj-Napoca, pe parcursul acestui an.

„Am avut plăcerea de a primi din partea Asociației Române de Smart City și Mobilitate premiul “Mayor of the Year” pentru promovarea politicilor de tip “smart city” în municipiul Cluj-Napoca. Acest premiu îl dedic clujenilor și le mulțumesc colegilor din Primăria Cluj-Napoca pentru implicarea în promovarea constantă a politicilor specifice „orașului inteligent”. Așa cum am spus și în cadrul festivității de premiere, un “smart city” nu poate exista fără “smart citizens”. Clujenii sunt aceia care fac diferența și contribuie decisiv la dezvoltarea orașului nostru ca “smart city”. – a declarat primarul Emil Boc. Emil Boc este Primarul Anului 2018 (3)

Premiul “Best Smart City Project” a venit tot la Cluj

Totodată, Primăriei Cluj-Napoca i s-a acordat premiul pentru “Best Smart City Project”. La nivelul municipiului, primăria clujeană a implementat un număr de 65 de proceduri și aplicații digitale smart destinate cetățenilor. Dintre ele, trebuie amintită, desigur, Antonia – primul funcționar public virtual din țara noastră, care reușește să proceseze non-stop 90 de cereri-tip diferite, în conformitate cu Legea. Alte proiecte din cadrul smart city abordează mobilitatea urbană sustenabilă, încurajarea transportului cu impact redus asupra mediului, implementarea programului de bugetare participativă, eliberarea online a documentelor și certificatelor de urbanism etc. 

Planuri de viitor

Conform declarațiilor primarului Emil Boc, procesul de digitalizare în cadrul administrației publice locale va fi accelerat. Scopul este ca proiectele implementate pe viitor să utilizeze tehnologia într-o manieră inclusivă, îmbunătățind calitatea vieții de zi cu zi a cetățenilor, precum și interacțiunea dintre clujeni și oraș.

Sursă informații & imagini: Emil Boc