Eleganță în stil culinar italian la Trattoria Fiorentina

de | | 3 Minute

Eleganță în stil culinar italian la Trattoria Fiorentina, restaurantul din centrul Clujului unde Italia este la ea acasă! 

Situat în centrul vechi din Cluj-Napoca, elegantul restaurant italian Trattoria Fiorentina poate fi ușor găsit de clujenii și turiștii interesați de preparatele cu specific italian. Designul interiorului este compus cu mult gust și stil și creează o atmosferă propice pentru a lua masa în oraș cu familia, prietenii sau partenerii de afaceri.

Restaurantul se mândrește cu un meniu bogat de preparate specific italiene, ce cuprinde de la paste de casă, peşte, fructe de mare, până la pizza, dar şi alte preparate culinare. În același stil culinar italian, în bucătăria restaurantului se prepară trei tipuri de paste de casă, pentru care se folosesc produse de calitate superioară. De aceea, pastele nu numai că sunt proaspete, dar au gustul delicios precum al celor gătite din ouă de casă. Această senzație te încearcă atunci când alegi din oricare preparat: tagliatele cu sos de hribi, cu sos din patru tipuri de brânzeturi și smântână dulce sau cu sos bolognese; tortellini cu sos de smântână dulce și șuncă sau ravioli umpluți cu ricotta și spanac, cu sos de unt și salvie.

stil culinar italian trattoria fiorentina cluj (1)

Pe lângă pastele care se fac în casă, în restaurant se gătesc paste produse de o prestigioasă firmă italiană. Asemenea paste se folosesc pentru rețetele ce includ penne, farfalle, lasagna sau spaghete.

stil culinar italian trattoria fiorentina cluj (1)

De asemenea, foarte apreciate de clienți sunt și preparatele pe bază de fructe de mare și pește. Midii în sos propriu, midii la cuptor, salată de caracatiță sau somon în sos de lămâie sunt câteva din rețetele care figurează în meniul restaurantului și pot fi comandate atunci când vi se face poftă.

stil culinar italian trattoria fiorentina cluj (1)

Alături de mâncărurile italiene stau bine vinurile provenind din aceeași țară. Dar de curând acestora li s-au alăturat și vinurile tradiționale românești. Acestea din urmă sunt gustate și savurate nu numai de clienții români, dar și de cei străini care sunt în număr considerabil.

Deserturile, ca și preparatele, au același stil culinar italian. O rețetă inedită este Tiramisù all’amaretti care se servește la cupă. Este concepută din cremă marscarpone și biscuiți amaretti. Fiind o rețetă proprie, pe care nu o găsiți în alte localuri, sunteți bineveniți s-o încercați, după ce ați servit pastele de casă preferate.

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutățile,evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook

stil culinar italian trattoria fiorentina cluj (1)