5 moduri de eficientizare a echipei de vânzări

de | | 2 Minute

Fiecare companie își dorește ca vânzătorii săi să aibă succes și să închidă cât mai multe vânzări. Vânzările dintr-o companie fac ca aceasta să meargă mai departe și să se dezvolte. Iată 5 moduri de eficientizare a echipei de vânzări:

1. Folosește un sistem CRM (Customer Relationship Management)

Un sistem CRM îi poate ajuta pe agenții de vânzări să fie organizați și concentrați la ceea ce fac. Un CRM conține funcții care îi ajută pe aceștia în procesul de vânzare. Printre acestea se numără: prioritizarea potențialului, mementourile automate, rapoarte personalizate etc. Toate acestea, vor ajuta echipa de vânzări să fie mai eficientă și să aibă o productivitate îmbunătățită.

2. Calificați potențialii clienți

Definiți-vă publicul țintă folosind datele demografice și comportamentale ale clienților pe care dumneavoastră îi targetați. Această etapă va ajuta agenții de vânzări să știe cărui segment de public să se adreseze și cum ar trebui să îi atragă pe aceștia.

3. Folosește o soluție de tip SFA

O soluție de tip SFA (Sales Force Automation) va ajuta echipa de vânzări să preia comenzile clienților într-un mod automatizat indiferent că e vorba de vânzarea în regim Van Sales, sau în regim Pre Sales. Această soluție se integrează cu programul de gestiune și contabilitate a companiei și îi ajută pe agenții de vânzări să aibă mereu informațiile actualizate cu privire la prețuri, promoții, solduri etc.

4. Deschide o platformă online

Comerțul online este tot mai prezent atât pe plan intern cât și pe plan internațional. Ar fi bine așadar să îți dezvolți o astfel de platformă, unde clienții tăi să își poată achiziționa produsele dorite oricând și oriunde.

Integrare ERP cu magazinul online reprezintă un serviciu pe care orice platformă online ar trebui să îl aibă. Toate datele importante vor fi sincronizate folosind un astfel de serviciu.

integrare ERP cu magazinul online5. Oferă traininguri regulate echipei de vânzări

Echipele de vânzări au cele mai bune performanțe atunci când investesc în performanța lor. Compania ar trebui să ofere echipei de vânzări traininguri regulate de dezvoltare pentru a-i ajuta pe aceștia să evolueze în mod constant.

Dacă ții cont de aceste 5 aspecte, vei eficientiza munca agenților de vânzări și vei crește semnificativ vânzările.


Articol publicitar
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.