Educația financiară și Fintech

de | | 2 Minute

Educația financiară și Fintech

Portofelele digitale și plățile contactless par a fi componentele din Fintech cel mai bine integrate în viața de zi cu zi.

În zilele noastre, majoritatea oamenilor apelează la servicii bancare pentru gestionarea economiilor lor. Abudența cardurilor bancare este secondată de apariția mPOS-urilor, care asigură posibilitatea clienților de a plăti digital.

Fintech-ul este un mix între două domenii, cel financiar și cel tehnologic. Scopul tehnologiei financiare este de a ușura și de a eficientiza experința utilizatorului cu aceste două industrii. Totodată, Fintech încearcă să ridice atenția populației asupra educației financiare.

Cu ajutorul noii tehnologii, până și cele mai simple acțiuni bancare pot fi făcute instant prin intermediul Online Banking-ului sau a aplicațiilor dezvoltate. Operațiunile bancare ce necesitau deplasarea până la un sediu bancar, așteptarea la un ghișeu, pot acum fi soluționate rapid, sigur și transparent.

Ce aduce industria Fintech în plus?

După cum am menționat anterior, comoditatea este un atuu important, dar pe lânga asta, aplicațiile Fintech și neo-băncile încearcă să își învețe utilizatorii despre educația financiară. Există numeroase aplicații care înregistrează cheltuielile sortate pe categorii (Alimente, Transport, Shopping etc) pentru ca tu să poți avea o imagine realistă legată de modul în care îți distribui economiile. Imaginea comportamentului de consum al utilizatorului transpusă în diagrame, cifre și procente exact vrea să responsabilizeze omaneii cu privire la managementul bugetului lor, oferind o imagine obiectivă asupra cheltuielilor.

De asemenea, aplicațiile pot emite și sfaturi cu privire la distribuirea bugetului în funcție de prioritățile și interesele stabilite de utilizator, similară unei discuții cu un consultant bancar. Cum nimeni nu ar fi crezut că este posibil, consultanța financiară oferită de aplicații este întreținută de inteligența artificială, un pas enorm în progresul tehnologic.

Sfaturile în ceea ce privesc un cont de economii sunt tot mai dese și mai insistente. Fintech vrea să aducă  în atenția oamenilor importanta pe termen lung a unui cont de economii.

Depozitarea economiilor într-un cont separat este un mediu sigur, accesibil oricând, dar reprezintă mai ales un plan de viitor organizat.


Articol publicitar