Eduard Oprea – copilașul de 3 ani are nevoie URGENTĂ de ajutorul nostru!

de | | 2 Minute

Apel umanitar: Eduard Oprea, un copilaș de numai 3 ani, are nevoie de sprijinul nostru

Pe data pe 14 octombrie, Eduard va împlini 3 anișori. E o vârstă mult prea fragedă pentru problemele cu care e nevoit să se confrunte. Dacă v-ați întrebat vreodată cât costă o viață de copil în societatea actuală, unul dintre posibilele răspunsuri se învârte în jurul a 385.000 de euro…

Povestea lui Eduard

În urma unei operații de urgență la Spitalul Clinic de Urgență din Tîrgu Mureș, medicii au constatat, în timpul operației, că ceea ce inițial părea să fie o apendicită acută, era de fapt o hemoragie internă – pe care nu au reușit să o oprească. După transfuzii de sânge și „o minune”, a doua zi sângerarea s-a oprit. Micuțul avea o tumoare retroperitoneală de dimensiuni mari. 

De îndată ce Eduard și-a revenit și a putut fi transportat, la insistența părinților, a ajuns la Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță din Cluj-Napoca (în 24 iunie 2019). Aici, copilul a stat internat până pe 30 august 2019, iar tumoarea, cu o dimensiune de 15 cm, a fost interpretată ca fiind » neuroblastom (suspiciune). S-a decis, așadar, începerea chimioterapiei. 

După 3 ședințe de chimioterapie, tumoarea și-a redus din dimensiuni, ajungând la 4 cm. În data de 11 septembrie, Eduard a fost operat pe secția de Chirurgie Infantilă Cluj, i s-a luat o mostră de țesut renal, iar concluzia a fost aceeași » neuroblastom (suspiciune). Constatarea medicului chirurg a fost că operația de care Eduard are nevoie nu se poate realiza în România, recomandând ca atât intervenția chirurgicală, cât și tratamentul să fie făcute în străinătate. 

Eduard are nevoie urgentă de sprijinul nostru financiar

Părinții au depus dosare spre consultare la clinici din străinătate și, din fericire, au primit o speranță din partea clinicii Gustave Roussy Cancer Campus. Costurile sunt însă copleșitoare, conform primelor estimări: 358.374,40 euro pentru tratament + 24.882,40 euro pentru operație. 

Pe de o parte, vestea bună este că luni, 7 octombrie, părinții au primit răspunsul CAS privind aprobarea formularului S2 pentru operație » operația a fost aprobată, iar documentele au fost trimise înspre clinică. 

Pentru tratamentul copilului, familia trebuie să dețină pe puțin 350.000 euro

Cum ne putem implica?

Simplu: prin donații. Puținul fiecăruia dintre noi, pus împreună, poate salva viața unui copil care în urmă cu doar câteva luni era mereu vesel și plin de viață. 

Dacă doriți să vă implicați, donațiile se pot face astfel: 

» Pe Facebook – direct în campania de donații deschisă în numele lui Eduard Valentin Oprea » https://www.facebook.com/donate/436640980298089/ – apăsați butonul de „Donează” și completați informațiile necesare. 

» În contul mamei, deschis la Banca Transilvania: OPREA RALUCA ELISABETA: 

EURO – RO91BTRLEURCRT0421714901
LEI – RO44BTRLRONCRT0421714901

» Prin intermediul Fundației BG Soft » care permite donații din partea firmelor și companiilor. Pentru detalii, îi puteți contacta prin e-mail la [email protected] sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook Fundatia BG SOFT.

» În contul fundraiser-ului, specificând numele de familie (Oprea) al copilului pentru care doriți să faceți donația. 

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982
Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
Banca Transilvania Botosani

E vorba de un efort minim de câteva minute și de un sprijin financiar pe care îl decide fiecare dintre noi. Împreună putem să oferim unui copil speranța la viață.