EcoGraffiti pe zidurile Clujului

de | | 2 Minute

EcoGraffiti pe zidurile Clujului

Una dintre nemultumirile clujenilor in legatura cu orasul nostru este, cu siguranta, lipsa unui numar adecvat de spatii verzi si existenta multor cladiri deteriorate si inestetice. Simtim nevoia de o schimbare, iar grupul Relax vine cu o initiativa inedita care va aduce un aspect vizual plăcut zidurilor dezafectate de pe mai multe străzi ale orașului Cluj Napoca, îmbunătățind astfel priveliștea urbană.

Proiectul EcoGraffiti iși propune îmbunatățirea aspectului vizual al unor ziduri dezafectate din Cluj Napoca prin amplasarea unor reprezentări conceptuale realizate din mușchi de copac. Se promoveaza astfel un nou fel de artă urbană care imbină elementele naturii cu transmiterea de mesaje pozitive. Deși pot fi oricând îndepărtate, biograffiti-urile pot rămâne pe suprafetele folosite un timp îndelungat deoarece nu le afectează.

Pentru realizarea acestui proiect si obtinerea finantarilor necesare echipa Relax are nevoie de sustinerea voastra prin voturi! Puteti afla mai multe detalii si puteti vota proiectul aici: http://cc.yourcluj.ro/index.php/votes/initiative/117

Prin această combinație de natural cu urban se va obține o ameliorare a imaginii de ansamblu în cazul clădirilor care au fost vandalizate cu mesaje nepotrivite, obscene sau instigatoare și a imobilelor care se alfă într-o stare de degradare. Având în vedere impactul negativ pe care graffitiurile clasice îl au asupra comunității ( inspiră pshic nesiguranță datorită încălcării normelor sociale și compromit vizual spațiul public), se va urmări cu ajutorul inițiativei eco diminuarea efectului nociv.

Relax este un grup format din tineri specializati in mai multe domenii de activitate care au ca scop construirea unor puncte de relaxare inedite. Fiind interesati de problemele sociale actuale, s-au decis sa colaboreze pentru a putea aduce un beneficiu orasului Cluj-Napoca. Astfel, s-au decis sa creeze un proiect interactiv care sa integreze viziunile tuturor membrilor grupului. Fiecare membru are pregatire intr-un domeniu relevant pentru acest proiect: economie,psihologie, protectia mediului, sociologie, administratie publica, arta. Relax isi doreste ca oamenii sa fie mai activi si inventivi in incercarile lor personale de a combate stresul, motiv pentru care au demarat mai multe initiative.

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutățile,evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook