Echipamente medicale performante – investiție pentru un spital clujean

de | | < 1 Minute

Un spital din Cluj-Napoca va fi dotat cu echipamente medicale performante noi

În urma unor investiții, un spital din Cluj-Napoca va fi dotat cu echipamente medicale performante pentru depistarea afecțiunilor cardiace și pulmonare. Este vorba despre Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”. Așadar, peste 2.000 de pacienți vor beneficia anual de tratamente cu acest aparat.

Investiția de aproximativ 292.000 de lei s-a văzut ca pe o necesitate, dat fiind faptul că mulți pacienți prezintă afecțiuni cardiace serioase. De asemenea, acest aparat poate depista mult mai ușor cancerul bronhopulmonar, care nu poate fi depistat cu alte proceduri clasice.

Pe lângă aparatul pentru depistarea afecțiunilor menționate, Spitalul „Leon Daniello” va beneficia și de un aparat de măsurare a difuziunii monoxidului de carbon. Acest aparat va intra în dotarea Laboratorului de Explorări Funcționale Respiratorii al spitalului.Este foarte util  deoarece, prin acesta, se vor putea efectua explorări mult mai avansate, ale bolilor pulmonare și afecțiunilor respiratorii. Așadar, acesta poate ușura procesele de depistare a bolii și de tratare a pacienților.

Această nouă investiție pentru echipamente medicale performante noi la Spitalul „Leon Daniello” poate ajuta la buna desfășurare a actului medical. De asemenea, se crește și calitatea serviciilor oferite, spitalul modernizându-se și având mai multe facilități astfel.