O echipă bună de construcții – criterii de alegere a profesioniștilor 

de | | 2 Minute

O echipă bună de construcții

Pentru ca viitoarea ta casă să fie frumoasă și funcțională, trebuie să angajezi profesioniști de încredere pentru a o construi. O firmă de construcții de încredere este astăzi o adevărată comoară. A o găsi nu este ușor, dar nu înseamnă că este imposibil. Unde să cauți și cum să găsești o echipă bună de construcții? 

Când trebuie să începi căutările pentru o firmă de construcții? 

Ar trebui să începi căutarea unei echipe executive mult mai devreme înainte de renovarea planificată sau construcția casei, pentru a nu face o alegere sub presiunea timpului și a nu opta pentru prima firmă pe care o găsești. La unii antreprenori, trebuie să îți faci o programare chiar și cu câteva luni înainte de începerea lucrărilor.  

Discuțiile sunt cel mai bine efectuate iarna sau toamna, dacă construcția urmează să înceapă în primăvară. Cu toate acestea, nu trebuie să semnezi un contract de construcție cu antreprenorul selectat înainte de a obține o autorizație de construire. De ce? Pot exista momente în care procedura durează mult și antreprenorul poate să se retragă sau să pretindă despăgubiri pentru profiturile pierdute în timpul nefuncționării. 

Unde să găsești o echipă de construcții? 

Cea mai bună sursă de informații sunt prietenii sau vecinii care și-au finalizat recent construcția sau au efectuat renovarea. La urma urmei, ei știu cel mai bine dacă echipa pe care o angajează merită recomandată. În plus, poți vedea rezultatele muncii lor.  

De asemenea, se întâmplă adesea ca producătorii sau vânzătorii de materiale de construcție să recomande antreprenori specializați în domenii specifice – un astfel de antreprenor își cunoaște cu siguranță munca și se bucură de o bună reputație în rândul clienților săi. Desigur, poți căuta un antreprenor care își face reclamă într-un ziar sau pe internet, dar reține că nici măcar o reclamă într-o revistă de renume nu trebuie să dovedească fiabilitatea companiei. Este o idee bună să cauți o echipă de construcții pe forumuri specializate de pe internet, unde vei persoanele oferă câte un review în funcție de experiența lor.  

Întâlnirea cu reprezentantul firmei de construcții 

Ar trebui să te pregătești pentru conversația cu reprezentantul firmei de constructori Cluj și cel mai bine este să ai alături pe cineva care are cunoștințe în domeniu. El va afla dacă ai de-a face cu o companie de încredere sau cu o echipă de neprofesioniști. Ar trebui să verifici dacă firma selectată are echipamentul de construcție adecvat. Un antreprenor profesionist are cel puțin echipamentul de bază, în timp ce un amator îl va împrumuta, iar acest lucru crește costul și durata construcției.  

Curiozitatea ta poate fi enervantă pentru un antreprenor, dar va reduce riscurile viitoare. Înainte de a lua o decizie finală, merită să vezi alte case pe care le-a construit și poți cere părerea locuitorilor. Un antreprenor onest îți va oferi adresele caselor construite anterior, pentru că nu are nimic de ascuns și va fi dispus să-și etaleze munca. 


Articol publicitar