Nu lăsa durerea să te limiteze – cum să treci peste durerile provocate de o hernie de disc

de | | 2 Minute

Nu lăsa durerea să te limiteze – cum să treci peste durerile provocate de o hernie de disc

Hernia de disc poate fi o adevărată pacoste. Nu numai că este inconfortabilă, dar poate provoca, de asemenea, multă durere și dificultăți în activitățile zilnice. Dacă ești unul dintre cei care suferă de această afecțiune, nu lăsa durerea să te limiteze. Deși nimic nu este mai frustrant decât să te confrunți cu o durere care nu se află sub controlul tău, este important să îți amintești că nu este imposibil să treci peste acest disconfort.

Înțelege durerea cauzată de o hernie de disc

Hernia de disc poate provoca multe disconforturi și, adesea, necesită o intervenție chirurgicală pentru a corecta problema. Iată patru aspecte pe care trebuie să le știi despre o hernie de disc:

  • Hernia de disc este o afecțiune frecventă.
  • Se poate forma atunci când țesutul din jur se deteriorează în afara discului vertebral, cauzând inflamație și durere în jurul discului.
  • Slăbiciunea mușchilor spatelui crește riscul de hernie deoarece face să mai greu să ridici greutatea în mod corespunzător.
  • Intervenția chirurgicală este de obicei necesară pentru a corecta hernia de disc. Cu toate acestea, există diverse opțiuni de tratament pe care un medic specialist în neurochirurgie le poate oferi, opțiuni care pot contribui la reducerea sau eliminarea simptomelor herniei.

Ameliorează durerea prin măsuri de autoîngrijire

Din fericire, există multe modalități de a reduce durerea provocată de o hernie de disc fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală sau de medicamente puternice. Unele măsuri de autoîngrijire includ efectuarea de exerciții fizice regulate care ajută la dezvoltarea musculaturii și la reducerea inflamației, ambele putând contribui la diminuarea simptomelor legate de hernia de disc. Activitățile cardio, cum ar fi alergarea și înotul, sunt deosebit de benefice pentru reducerea durerilor de spate cauzate de o hernie de disc.

Păstrarea unei poziții adecvate nu numai că reduce stresul asupra altor zone ale corpului, dar și împiedică discurile să se preseze pe nervi împiedicând mișcarea acestora. Prea multe obiceiuri alimentare nesănătoase pot contribui la o circulație deficitară (care pune o presiune suplimentară asupra discurilor), așa că asigură-te că vei consuma multe fructe și legume bogate în antioxidanți.

Solicită asistență medicală înainte ca situația să se agraveze

Dacă ai dureri sau dificultăți în mișcarea gâtului, este esențial să primești asistență medicală cât mai curând posibil. Este posibil ca o hernie de disc să nu pară periculoasă la început, dar cu cât rămâne netratată mai mult timp, cu atât daunele pot deveni mai grave.

Durerea și suferința sunt probleme comune cu care se confruntă persoanele cu hernie de disc. În cele mai multe cazuri, simptomele pot fi gestionate prin respectarea unor măsuri simple. Totuși, dacă acestea nu funcționează după câteva săptămâni, ar trebui să consulți un medic specializat în neurochirurgie. Este important să îți menții și stilul de viață activ, astfel încât să poți susține simptomele pentru o perioadă cât mai scurtă de timp.