Drumul spre Mărișel în atenția imediată a Consiliului Județean Cluj

de | | 1 Minute

Drumul spre Mărișel a ajuns și el în atenția Consiliului Județean Cluj, în cadrul Programului de investiții pe 2018 în ceea ce privește lucrările de modernizare și reabilitare a drumurilor județene. Lucrările sunt finanțate din creditul de 50 milioane de euro angajat de către Consiliul Județean Cluj în această direcție.

Astfel, pentru drumul județean 107P Gilău (DN1) – Someșu Rece – Someșu Cald – Mărișel a fost deja obținută autorizația de construire, iar execuția lucrărilor va începe în decursul acestui an. Lucrărilor vor presupune plombări cu beton asfaltic și cu emulsie în stropiri succesive. 

„Pe de o parte, ne dorim asigurarea celor mai bune condiții de desfășurare a „Transilvania Rally 2018”, beneficiile găzduirii unor asemenea competiții cu participare internațională fiind mai mult decât evidente. În același timp însă, necesitatea îmbunătățirii acestui drum județean ce traversează o mare parte a Munților Apuseni e justificată de importanța aparte pe care o are această zonă extrem de atractivă din punct de vedere turistic, economico-social și al rezonanței sale istorice” – a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Din declarația de mai sus reiese faptul că lucrările de reparație și întreținere ar trebui să fie finalizate până la momentul în care se dă startul competiției internaționale de motorsport Transilvania Rally 2018 (3-5 mai 2018). Este luat în vizor un tronson de drum cu o lungime de 26 km. Iată, așadar, o veste bună atât pentru turiști, pentru cei care iubesc raliurile, pentru locuitorii din zonă, cât și pentru participanții la trafic în general.

p.s. foarte recent, lucrări similare au fost anunțate și pe drumul spre Băile Cojocna! » http://bit.ly/drumCojocna