Drumul către Olimpiada de la Rio trece pe la Cluj-Napoca

de | | 3 Minute

Drumul către Olimpiada de la Rio trece pe la Cluj-Napoca.

Echipa Clujul Pedalează organizează două evenimente înscrise în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

Pe 23 și 24 aprilie vor avea loc competițiile NapoCup XCO și BT Faget UCI MTB Marathon Series & Trail Running powered by Vodafone & Banca Transilvania, unde vor concura, putând să acumuleze puncte pentru calificarea la Olimpiadă, cicliști de talie mondială de cross-country și mountain bike cross-country, precum și amatori. Printre cei care și-au anunțat deja participarea se numără: Thibault Sabatier (Franța), Ion Valentin Rosoagă (Spania), Julie Elder (Marea Britanie), Felix Karnatz (Germania), Paul Renault (Franța).

NapoCup XCO, competiție din clasa UCI C2, se va desfășura în premieră la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în aer liber, având un traseu scurt (4,6 km) dar tehnic cu coborâri și urcări abrupte, pe care concurenții Elite vor trebui să îl parcurgă de 8 ori. Întrecerea se află la cea de-a doua ediție, după cea din luna iunie a anului trecut care s-a bucurat de apreciere din partea participanților Elite (profesioniști) din România și din alte țări. Concurenții înscriși la secțiunea Elite a NapoCup XCO de la Cluj pot acumula până la 150 de puncte pentru Olimpiada de la Rio, unde vor concura la competiția de Cross-Country. Cu toate acestea, nu doar specialiștii ciclismului mondial se pot întrece la NapoCup XCO, ci și amatorii, competiția fiindu-le deschisă și lor. Tot sâmbătă 23 aprilie se va desfășura, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Muzeul Satului), cu startul la ora 10 și concursul de MTB pentru copii.

O zi mai târziu, pe 24 aprilie, va avea loc BT Făget UCI MTB Marathon Series & Trail Running, powered by Vodafone & Banca Transilvania, care anul trecut a depășit bariera de 1.000 de participanți. Este prima competiție de serie XCM (Cross-Country Marathon ) din România înscrisă vreodată în calendarul UCI, acest concurs contând pentru calificarea de la Rio din 2016 și putând aduce alte 150 de puncte în palmaresul cicliștilor profesioniști.

Start/Finish-ul pentru BT Făget UCI MTB Marathon Series & Trail Running, powered by Vodafone & Banca Transilvania va fi în parcarea Polus Center începând cu ora 9. Traseele variază in funcție de categorii astfel: pentru MTB traseul lung este de 70 km și traseul scurt de 26 km, iar pentru alergătorii montani traseele sunt semimaraton de 26 km și cross de 11 km, toate fiind în Pădurea Făget. Tot duminică 24 aprilie, persoanele cu dizabilități au șansa să-și depășească limitele , încurajați de un public numeros, pe un traseu de 50-100 m, în parcarea Polus Center (înscrierea fiind gratuită).

Evenimentul sportiv se adresează tuturor iubitorilor de sport, atât cicliști cât și alergători montani, copii și adulți, amatori sau elite, precum și persoanelor cu dizabilități.

Înscrierile online pentru toate cursele sunt deschise pe site-ul oficial www.clujulpedaleaza.ro până în 22 aprilie și la Polus Center între 19 și 23 aprilie.

Taxele de înscriere la competițiile pentru adulți variază între 35 și 90 de lei iar pentru copii taxa este de 30 de lei.

Între cele două competiții sportive, echipa Clujul Pedalează a pregătit un moment inedit, pentru a sărbători cinci ani de la prima ediție a Maratonului Făgetului. Astfel, sâmbătă 23 aprilie, la ora 20, în parcarea Polus Center, toți iubitorii acestor evenimente sportive și nu numai sunt invitați la un concert susținut de formația Compact.

Cele două evenimente Clujul Pedalează sunt organizate cu sprijinul mai multor instituții, firme, asociații și voluntari care doresc să sprijine dezvoltarea sportului de masă și de performanță.

Drumul către Olimpiada