Drumeții cu bicicleta – o activitate intensă și plăcută

de | | 2 Minute

Drumeții cu bicicleta – o activitate intensă și plăcută

Trekking-ul este o activitate de drumeție sau excursie care poate fi practicată atât pe poteci, drumuri de țară sau prin pădure, cât și prin zonele urbane. Scopul trekking-ului este de a explora natura, de a te bucura de peisaje spectaculoase și de a face exercițiu fizic. Acesta poate fi practicat pe jos sau cu bicicleta.

Ce fel de biciclete se folosesc la trekking?

Bicicletele de trekking sunt alegerea ideală atât pentru pasionații de drumeții în natură, cât și pentru cei ce preferă plimbările în oraș. Acestea sunt echipate cu anvelope mai groase și cu un cadru mai robust decât bicicletele obișnuite, care le face mai stabile și mai capabile să facă față la terenuri accidentate.

O bicicleta trekking dispune deseori, de asemenea, de un sistem de schimbare a vitezelor care permite modificarea ușoară treptelor de viteze pentru a se adapta la diferite tipuri de teren. Acest lucru înseamnă că poți să pedalezi cu ușurință pe pantă abruptă sau sa îți menții viteza pe drumuri drepte.

Pe lângă aceste caracteristici, bicicletele de trekking au, de obicei, și accesorii precum portbagaje și suporturi pentru bidoane de apă, care permit utilizatorilor să transporte și să aibă acces la tot ce este necesar pentru o excursie lungă.

Bicicletele MTB, potrivite pentru drumețiile montane

Există mai multe tipuri de biciclete pentru trekking, fiecare cu caracteristici și design-uri unice, care le fac potrivite pentru anumite scopuri și terenuri. Cu toate acestea, atunci când dorești să te pornești pe un traseu montan, recomandarea specialiștilor este să te îndrepți către o bicicletă Mountain Bike. În continuare, iată câteva dintre modelele disponibile:

Biciclete Hardtail. Acestea sunt variante cu o singură suspensie în față și cu cadru rigid în spate. Sunt ușoare și eficiente din punct de vedere energetic, făcându-le potrivite pentru drumeții pe terenuri ușoare sau pentru călătorii lungi.

Bicicletele Full Suspension sunt modele cu suspensie atât în față, cât și în spate, care oferă o amortizare suplimentară și o calitate a drumului mai bună pe terenurile accidentate. O altă variantă pentru pasionații de drumeții forestiere este bicicleta DirtBike. Modelul este gândit special pentru trasee accidentate și oferă experiențe antrenante.

Bicicletele Gravel sunt tipuri cu cadre robuste și anvelope groase, create pentru a fi utilizate pe drumuri neasfaltate și pe terenuri accidentate. Sunt potrivite pentru excursii lungi și pentru a explora drumuri nebătătorite.

Modelele de biciclete create pentru călătorii lungi sunt adesea echipate cu accesorii pentru transportul bagajelor, cum ar fi suporturi pentru portbagaje și bidoane de apă.