Dresaj canin in Cluj la K9 Nation

de | | 3 Minute

Dresaj canin in Cluj la K9 Nation

Sa ai un animal de companie, un caine in mod specific, inseamna mai mult decat plimbari fericite prin parc si o prietenie sincera din partea acestuia. Inseamna si multa responsabilitate. Tu esti cel responsabil de educatia si comportamentul cainelui, dresajul devinind asadar o activitate necesara daca ne dorim relatii sanatoase intre noi si cainele nostru, sau intre acesta si alte persoane.

Notiuni minime de dresaj putem aplica si noi, acasa, iar in acest sens toti cei care au un animal de companie stiu cat de important este sa iti intelegi animalul si modul in care reactioneaza el la oamenii si situatiile de mediu la care e expus. Daca, insa, iti doresti sa ridici stacheta si sa apelezi la servicii de dresaj profesionale, in Cluj poti sa faci acest lucru la Scoala de dresaj canin K9 Nation.

Terenul de dresaj se afla pe Cetatuie (Str. Augustin Bunea, nr. 2), la Turnul Parasutistilor, fiind echipat pentru antrenamente si examene de lucru, avand obstacole si toate accesoriile necesare pentru dresaj. De asemenea, terenul are nocturna. Serviciile sunt asigurate de Matyas Laszlo, instructor dresor si atentator canin atestat ACHR – Asociatia Chinologica Romana.

Scoala de dresaj canin k9 nation

Printre serviciile oferite, putem aminti de importanta transferului de autoritate sau dresajul cu stapan si caine, o etapa extrem de importanta, realizata sub coordonarea instructorului. Inainte insa de a trece la dresajul propriu-zis, e importanta acea evaluare initiala, prin care dresorul isi face o idee cat mai completa despre calitatile si instinctele naturale ale catelului.

Se acorda atentie si procesului de socializare si pre-dresaj, iar apoi puteti opta pentru disciplina de baza (pentru cainii de familie sau de companie: comanda de lauda, chemare, mers la pas, sezi, culcat, asteptare etc) sau chiar disciplina de performanta – la nivel de examen de lucru recunoscut de Federatia Chinologica Internationala. De asemenea, sunt abordate si aspecte precum paza si protectia, refuzul hranei sau diferite probleme de comportament (de ex. de la rosul papucilor, a hainelor sau mobilei, pana la saritul pe membrii familiei sau pe straini, ,,furatul” de pe masa etc).

Scoala de dresaj canin k9 nation

Colaborator si furnizor de servicii pentru agentii de politie din USA (caini trimisi deja acolo, care lucreaza cu ofiterul cu care au terminat scoala de pregatire), K9 Nation exceleaza si in domeniul prezentarilor expo si a demonstratiilor de dresaj, avand la activ numeroase rezultate extraordinare la campionatele mondiale de dresaj.

In acest sens, cei pasionati de domeniu, se pot inscrie in Clubul Mondioring Romania – singurul club de acest gen, recunoscut si agreat de Asociatia Chinologica Romana. In cadrul intalnirilor, se fac antrenamente pentru examene de lucru sau demonstratii de dresaj, precum si pregatiri pentru campionate mondiale / internationale, cu selectia participantilor (caini, oameni de atac etc).


Scoala de dresaj canin k9 nation

Scoala de dresaj canin k9 nation

 

Scoala de dresaj canin k9 nation

Scoala de dresaj canin k9 nation