Doliu în presa clujeană: jurnalistul Dan Porcuțan nu mai este printre noi

de | | 1 Minute

Doliu în presa clujeană: jurnalistul Dan Porcuțan nu mai este printre noi

Cuvintele sunt de prisos în astfel de momente. Te lovesc și te zdruncină astfel de plecări. Neașteptate. Venite de nicăieri. 

Cei care l-au cunoscut pe Dan l-au apreciat pentru spiritul hotărât și ludic, deopotrivă. Un om care știa să fie serios când era necesar, dar care nu ezita să îți fure un zâmbet cu fiecare ocazie.

L-am întâlnit pe Dan într-o excursie la Grădina Zmeilor. Vorbea cu pasiune despre jurnalism și fotografie. Apoi, după câțiva ani, pentru o perioadă, l-am avut alături de noi în redacție. Dan a colaborat în calitate de foto-reporter cu mai multe publicații și redacții locale, ultima fiind cea de la Monitorul de Cluj.

Ne-am întâlnit săptămâna trecută pe Calea Moților; l-am salutat, neștiind că era ultima scurtă interacțiune. Prea scurtă… Nu știm când e momentul să ne luăm la revedere de la oamenii cu care interacționăm. Vestea a venit ca un șoc, cum doar așa pot veni astfel de vești.

Își găsise în ultimii ani o nouă pasiune – ciclismul; și îl vedeam mai împlinit, mai mulțumit de viață… Problemele medicale apar însă în mod imprevizibil. O inflamație aparent tratată, urmată de un stop cardio-respirator.

Sincere condoleanțe familiei, prietenilor apropiați și tuturor celor care resimt dureros această pierdere.

Drumuri line, Dan.