Dispozitive conectate și standardizare

de | | 2 Minute

Dispozitive conectate și standardizare

Dispozitivele conectate sunt din ce în ce mai prezente în societate, deoarece majoritatea dispozitivelor noastre comunică între ele. Prin urmare, apare necesitatea standardizării. 

Digitalizarea a făcut ca frontierele naționale să fie aproape demodate și IT outsourcing să ia o mare amploare. În lumea virtuală, granițele arată mult mai diferit. Cu toate acestea, odată cu multitudinea participanților și a limbajelor folosite, există o nevoie urgentă de evoluție. Următorul pas? Standardizarea.

Când vine vorba de serviciile de inginerie în industria automotive, toate articolele științifice subliniază importanța standardizării. În ultimul timp, pe măsură ce dispozitivele conectate devin din ce în ce mai populare, apare nevoia depunerii unui efort comun pentru standardizarea acestei industrii, indiferent dacă este vorba de software sau hardware. 

Dispozitive conectate – IoT systems

Internet of Things este un concept relativ nou. A devenit popular în scurt timp, având în vedere că aria sa de aplicare este foarte vastă. De asemenea, acest lucru se datorează și nevoii tot mai mari de dispozitive conectate în stilul nostru de viață modern.

Acest concept denotă orice sistem de dispozitive computerizate interconectate, care sunt autonome față de schimbul de acțiuni om-la-om sau om-la-computer. Cu toate acestea, IoT se referă de obicei la dispozitivele inteligente conectate care oferă utilizatorului informații și permit controlul de la distanță. Chiar dacă acoperă mai multe tehnologii, electrocasnicele joacă un rol important în popularizarea dispozitivelor conectate și a IoT în general.

De ce este nevoie de standardizare?

Standardizarea permite o mai bună interoperabilitate a participanților.

  • Permite o sincronizare mai bună și mai mare a protocoalelor;
  • Reduce costurile, deoarece, în acest fel, hardware-ul este interschimbabil și necondiționat;
  • Permite accesul mai bun și mai rapid pentru componentele fabricate;
  • Reduce procesele de business
  • Încurajează adoptarea rapidă a unor tehnologii mai bune;
  • Îmbunătățește securitatea și protecția datelor.

Chiar dacă acestea sunt doar câteva dintre beneficiile standardizării, probabil cel mai mare beneficiu este faptul că standardizarea funcționează ca un catalizator pentru dezvoltarea dispozitivelor conectate și a industriei IoT în ansamblu.

Până acum, există chiar și standarde stabilite de guvern pentru industria IoT. Preluați inițiativa Australiei.

Dispozitive conectate și integrate

Sistemele integrate pot fi găsite aproape peste tot în societatea noastră modernă. Un sistem integrat este un sistem computerizat cu o funcție dedicată. Deci, termostatul, bicicleta electrică, televizorul, sistemul AC, cuptorul cu microunde, mașina de spălat vase, GPS-ul sunt toate sisteme integrate.

Diferența dintre sistemele integrate clasice și sistemele integrate IoT este comunicarea. Deoarece IoT este o infrastructură globală a diferitelor rețele de conectare a dispozitivelor.

Prin urmare, sistemele integrate și popularitatea lor sprijină industria IoT și viceversa. Acest lucru are ca rezultat conectarea majorității dispozitivelor din jurul nostru. Așadar, o cantitate tot mai mare de date este procesată, manevrată și stocată. Și acest lucru trebuie să se întâmple într-un mod sincronizat și sigur.

Concluzie

Dispozitivele conectate au devenit o parte a vieții noastre de zi cu zi. Prezența lor ajută la digitalizarea industriilor și a stilului modern de viață al oamenilor. Mai ales pentru că are o mare influență asupra economiilor, societăților și chiar vieții noastre personale, este nevoie de standardizarea acestei industrii.


Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.