Despre parcări în Cluj: O alternativă centrală și disponibilă

de | | < 1 Minute

Despre parcări în Cluj: O alternativă centrală și disponibilă

Parcări în Cluj? Conform informațiilor puse la dispoziție de Primăria Cluj-Napoca, atât pe site-ul oficial cât și pe site-urile adiacente, în municipiu circulă aproximativ 100.000 de mașini. În același timp, locurile de parcare disponibile în cartierele clujene, respectiv în zona centrală, cumulează undeva la 32.500 locuri de parcare. Aceste locuri de parcare se constituie în câteva zone de parking defalcate după cum urmează:

Mărăști: 8246
Mănăștur: 10869
Grigorescu: 3425
Gheorgheni: 6500
Zorilor: 2973
Zona Centrală: 420

TOTAL: 32.433

Este foarte probabil ca aceste informații să nu constituie realitatea în acest moment, cel puțin din punct de vedere al mașinilor care circulă pe toate arterele clujene. Doar șoferii pot spune cu precizie care este traficul în Cluj la orele de vârf. Cert este că știm cu toții ce ambuteiaje se creează aproape în fiecare dimineață, multe din întârzierile în trafic fiind cauzate inclusiv de parcările neregulamentare pe străzile Clujului.

În aceaste circumstanțe, este bine de știut că, atât pentru situațiile urgente cât și pentru parcarea în condiții de siguranță în zona centrală, există parcarea privată HLM Park, pe strada Cardinal Hossu, la numărul 57. Cu douăzeci de locuri puse la dispoziție într-un interval orar convenabil, HLM Park – parcare privată este o alternativă potrivită la riscul de a primi o amendă pentru parcare neregulamentară în zona Parcul Central, Sala Polivalentă, Centru.