Despre Noapte albă, noua piesă a trupei Hara: „simțeam nevoia să explodez într-o piesă”

de | | 4 Minute

Despre Noapte albă, noua piesă a trupei Hara: „simțeam nevoia să explodez într-o piesă”

L-am întâlnit recent pe Flavius, solistul trupei Hara și un artist desăvârșit care ne încântă cu activitatea sa deja de mai bine de două decenii. Nu-i greu să înțelegi de ce publicul este fidel și le fredonează versurile cu bucurie la fiecare concert de atât de mult timp, căci la fel ca în discuția noastră, și de pe scenă, Flavius ne transmite emoție și sinceritate. Ne face să înțelegem că muzica este un produs cu și despre oameni. 

În discuția cu Flavius am făcut slalom printre povești despre muzică, mass-media, hate și generația Z, dar subiectul principal al conversației noastre a fost noua piesă a trupei Hara, Noapte albă, așa că hai să vedem care este povestea ei și a videoclipului filmat chiar aici, la Cluj.  

Noapte albă: despre conectare, eliberare, evadare

Piesa, deși încă călduță, abia lansată, se află deja pe repeat în playlisturile fanilor și a fost ascultată de aproape 700k de oameni. Videoclipul a fost filmat chiar aici la Cluj, alături de toți cei care au fost prezenți la Retro Party România – Pentru EA, unde oamenii s-au îndrăgostit de notele viorii și de versurile care o dată auzite nu-ți mai dau pace.

După perioada de pandemie, Flavius spune că simțea nevoia să explodeze într-o piesă, și că trebuia să facă asta printr-o melodie care să emane bucurie. Așa a apărut Noapte Albă. Nicidecum ca o idee născocită peste noapte, ci ca o fantomă care l-a bântuit multă vreme, până când s-a așezat cu chitara în brațe și a pus în note muzicale și în versuri stropi de magie ce ne fac să dansăm și să zâmbim. 

Despre Noapte albă, noua piesă a trupei Hara „simțeam nevoia să explodez într-o piesă” (1)

Dacă n-ai dat play încă, e musai să fugi pe Youtube și să asculți piesa pentru că abia după ce te prinde și pe tine „microbul Hara și după ce vezi videoclipul, ai să-nțelegi de ce spunem că piesa este despre conectare și despre eliberare. Pentru că după atât de mult timp în care ne-am lăsat conduși de griji și de incertitudine, cei 6000 de oameni prezenți la concertul Retro Party România ne-au arătat că esența bucuriei și a fericirii stă în împărtășirea micilor momente cu ceilalți. Pentru că atunci când ne unim și ne permitem să trăim, putem crea o energie colectivă care să rămână impregnată în sufletele noastre pentru o vreme îndelungată. 

„Noapte albă e despre reconectare… Noaptea asta punem stop la tot, ne conectăm, trăim, și după vedem ce-o să ne mai aducă viața… Ideea e ca în momentul ăsta să trăim.” – Flavius

Despre Noapte albă, noua piesă a trupei Hara „simțeam nevoia să explodez într-o piesă” (8)

Ne vedem la Cluj, oi oi oi oi 

Nopți albe alături de Hara noi am mai trăit. La petrecerile studenției a răsunat mereu imnul pe care clujenii l-au adoptat și pe care-l fredonează la fiecare sărbătoare în Piața Unirii. „Ne vedem la Cluj” a devenit pentru clujeni, de la prima audiție, un simbol al comunității. Piesa este de altfel un alt exemplu care ne-a demonstrat că muzica este despre oameni și că poate aduce la un loc mai multe generații care se regăsesc în același mesaj. 

„Poate sună cumva sec să zic că Clujul înseamnă foarte mult pentru mine. E un spațiu interior mai mult decât unul exterior pentru că aici mi-am făcut nu una, ci două facultăți, aici mi-am creat trupa și aici mi-a venit ideea trupei, aici m-am dezvoltat ca și profesor, aici mi-am creat primele comunități, aici am avut primele iubite, aici s-au adunat atât de multe. E ca și marea. Nu te duci neapărat într-un loc, ci la starea pe care ți-o dă. Asta cred că se simte și în cântec. Eu nu mă refeream la un oraș neapărat, la o clădire sau la un spațiu fizic, ci la ce-ți trezește ție în interior.” – Flavius

Pentru noi, „Ne vedem la Cluj, oi oi oi oi…” sunt versurile pe care le fredonăm cu drag pentru că în funcție de amprenta pe care orașul și-a pus-o asupra dezvoltării noastre, trezește sentimente de nostalgie, melancolie, fericire și entuziasm pentru ceea ce urmează să trăim aici. La fel ca pentru Flavius, și pentru noi piesa reprezintă tot ceea ce s-a clădit în noi în timpul în care am numit Clujul acasă. 

 

Ce știam de la concertele trupei Hara la care am participat până acum este că Flavius e un artist carismatic și care știe cum să întrețină energia publicului și cum să păstreze atmosfera vie indiferent de numărul oamenilor prezenți la concert. Iar ceea ce am realizat după interviul cu el, este că motivul pentru care e simplu să te lași purtat de val când el e pe scenă este pentru că totul e real. Hara e despre muzică altfel, despre versuri reale și sincere, și cel mai important, e despre oameni 🙂. Hara ne lasă pe suflet nu doar urme de ruj, ci și sentimente calde și bucurie 💛.

Fanii și susținătorii, dar și cei care vor să descopere trupa Hara, pot să asculte noua piesă pe canalul oficial de Youtube și pot să le urmărească activitatea pe Facebook și pe Instagram. Acolo veți afla când va avea loc următoarea ediție Retro Party România și care sunt artiștii cu care ne vom întâlni la concert 👀. Iar pentru anul acesta, nu uitați să vă puneți semn în calendar pentru 22-24 septembrie, căci se anunță o super ediție a festivalului Cluj Symphony Experience unde o să ascultăm cele mai faine piese, dar altfel 😉. Vă ținem la curent cu informații în secțiunea evenimente de pe site! 

Sursă foto: Retro Party România & Flavius Buzilă